COMPANII

Ambasadorul Ungariei despre Rosia Montana: Pozitia Ungariei nu s-a schimbat. Ne opunem proiectului

07 iulie 2012, ora 11:57   | 9 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosia-montana.jpg
Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Fuzes Oszkar, a declarat, vineri, la Aiud, ca pozitia Ungariei privind proiectul minier de la Rosia Montana nu s-a schimbat in niciun fel si ca tara vecina se opune acestui proiect.

El a adaugat ca Ungaria se opune proiectului minier deoarece considera ca riscurile acestuia sunt mult mai mari decat profitul care ar fi obtinut, transmite Mediafax.

La Rosia Montana, judetul Alba, se afla cel mai important zacamant de aur din Romania. Acesta, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur si 1.600 de tone de argint, a fost concesionat in vederea exploatarii catre compania RMGC.

Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social. Statul, prin firma Minvest Deva, are o participatie de 19,31% in RMGC.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Elena a spus:
07/07/2012 16:05
de ce sa se opuna mai ales atata timp cat respecta toate normele de mediu si e si avantajos pentru noi
 
Anda a spus:
08/07/2012 15:44
logic ca Ungaria continua sa se opuna acestui proiect! cum sa-i convina vecinului nostru ca Romania sa fie mai presus decat Ungaria la vreun domeniu? daca incepe proiectul, tara noastra ajunge cel mai mare producator de aur din Europa! Clar, nu le-ar conveni maghiarilor!
 
Nicu Manole a spus:
08/07/2012 16:16
pai profitul ar fi mare pentru Romania, zero pentru Ungaria. Probabil asta il deranjeaza pe ambasador! Iar riscurile sunt diminuate la minim. Sa nu uite domnul ambasador ca vorbim de cea mai avansata tehnologie din industria miniera, care ar urma sa fie utilizata la Rosia!
 
Marinica a spus:
08/07/2012 16:39
ia nu va mai opuneti atata, ca nu o sa mai pupati din aurul asta. Ati luat destul in perioada Imperiului Austro Ungar! acum e timpul ca Romania sa profite de resursele sale, fara sa aiba nicio cheltuiala. Exploatarea in partenerit ii e benefica si imi pare rau pt dvs, Ungaria nu va primi nimic!
 
Vladi a spus:
09/07/2012 12:34
Bun, dar Ardealul nu mai face parte din Ungaria, face parte din Romania si va ramane asa. Poate ca e greu pentru autoritatile din Ungaria sa accepte acest lucru, insa doar tara noastra poate sa decida in legatura cu ce se intampla in tara noastra.
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter