COMPANII

AmRest a preluat operatorii cafenelelor Starbucks din Romania si Bulgaria

06 martie 2015, ora 11:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Starbucks2.jpg
Compania poloneza AmRest Holdings a ajuns la un acord cu firma Marinopoulos Coffee SEE pentru a prelua integral actiunile societatile MCC Romania si MCC Bulgaria, care opereaza lanturile de cafenele Starbucks din cele doua tari, pentru suma de 16 milioane de euro.

In prezent, Marinopoulos Coffee SEE gestioneaza 19 cafenele Starbucks, 14 in Romania si 5 in Bulgaria. Planurile de dezvoltare prevad deschiderea altor sapte cafenele in Romania pana la finele lui 2015. Veniturile estimate ale MCC Romania si MCC Bulgaria pentru 2014 se ridica la 10 milioane de euro in timp ce profitul operational este estimat la doua milioane de euro.  

AmRest Holdings, cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrala, precizeaza ca pretul final va fi stabilit la incheierea tranzactiei. Preluarea lanturilor de cafenele Starbucks din Romania si Bulgaria se potriveste perfect cu strategia AmRest, oferind o intrare pe piata din Romania, a doua mare tara din Europa Centrala. Potrivit estimarilor AmRest, triplarea operatiunilor din Romania in urmatorii ani este posibila.  

Marca Starbucks este parte a portofoliului AmRest din 2007 cand prima cafenea Starbucks a fost deschisa la Praga. In momentul incheierii tranzactiei, AmRest opera 67 de cafenele Starbucks in trei tari, Polonia, Cehia si Ungaria.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 02:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter