COMPANII, BURSE

Antibiotice Iasi: privatizarea va dubla veniturile si profitul

31 octombrie 2006, ora 08:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Antibiotice Iasi isi va dubla veniturile si cifra de afaceri pana in 2010, prin atragerea de fonduri de la viitorul investitor si in urma extinderii pe piata din SUA, a declarat directorul general al companiei, Ioan Nani.
Astfel, compania ar urma sa obtina venituri de 115 mil. euro in 2010, in crestere fata de cele 56 de milioane de euro estimate pentru acest an. Cifra de afaceri va creste si datorita politicii de achizitii de jucatori mici de pe piata locala, a spus Nani, citat de presa internationala.

Profitul, care in acest an ar putea atinge 8 mil. euro, se va dubla in acelasi interval de timp. Una din explicatii - Antibiotice va exporta in SUA circa 6 produse, de la jumatatea anului viitor, prin intermediul unui partener de marketing.


Credem ca pietele cu potential pentru noi sunt cele din America, Canada, precum si Asia, mai mult decat cele din Uniunea EuropeanaIoan Nani, director Antibiotice Iasi
In prezent, Antibiotice Iasi este principalul furnizor de medicamente catre spitalele romanesti. Compania se afla in plin proces de privatizare. Investitorii interesati sa preia pachetul de 53% din actiuni trebuie sa trimita o scrisoare de intentie, termenul scadent fiind maine, 1 noiembrie. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca va publica anuntul final pentru privatizarea Antibiotice Iasi in prima jumatate a lui noiembrie, urmand ca in decembrie sa fie depuse ofertele financiare si sa fie selectat investitorul.

Conform conducerii companiei, viitorul investitor ar urma sa plateasca circa 200 de milioane de euro pentru a prelua controlul Antibiotice.

Directorul Ioan Nani a estimat pentru NewsIn ca noul detinator al pachetului majoritar va investi, in urmatorii cinci ani, intre 20 si 25 de milioane de euro. Antibiotice Iasi a investit 25 milioane dolari in obtinerea certificarii Good Manufacturing Practice (n.red. Practici de Buna Fabricatie), retehnologizare si obtinerea de alte licenta.

Compania a inregistrat in primul semestru 2006 un profit net de 15,8 milioane de lei (4,5 mil. euro), in crestere cu 20% in raport cu perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 15% in aceeasi perioada, atingand valoarea de 87 milioane de lei (24,6 mil. euro).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 12 August 2022, 00:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter