COMPANII

Anul in care omenirea va utiliza doar energie regenerabila

23 noiembrie 2015, ora 02:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Alternative_Energies.jpg
Omenirea va ajunge sa foloseasca doar energie regenerabila, rezultata din soare, vant si apa – este concluzia unui studiu publicat recent, inainte de semnarea unui nou tratat de mediu la Paris.  Vezi cand ar putea lumea sa renunte definitiv la combustibilii fosili si care vor fi efectele acestui lucru.

"Este posibil din punct de vedere tehnic, cat si economic, sa schimbam infrastructura energetica in diferite tari”, spune Mark Z. Jacobson, director al programului Atmosphere/Energy din cadrul Universitatii Stanford, ce a lucrat impreuna cu colegi de la Universitatea California pentru a analiza hartile energetice din 139 de tari.

Cercetatorii au calculat cata energie necesita fiecare din aceste tari pana in 2050 pentru a vedea de cata energie din surse regenerabile ar trebui pentru a suplini toata cererea, precum si cat va costa.

"Cei care se opun schimbarii ar comenta ca energia verde e prea scumpa, ca nu poate fi produsa in cantitati suficiente sau ca necesita prea mult teren si resurse”, explica Jacobson, care combate toate aceste “mituri”.Energia regenerabila este deja ieftina si va fi si mai ieftina. Chiar si acum, spune Jacobson, energia eoliana este cea mai ieftina din SUA, costand doar 3,5 centi pe kilowatt-ora (fara a fi incluse subventiile), spre comparatie cu 6-8 centi pentru energia produsa pe baza de gaze. Si asta fara sa mai vorbim de beneficiile asupra sanatatii si mediului inconjurator.

Studiul arata ca trecerea integrala la energia verde va contribui la salvarea a 4 milioane pana la 7 milioane de vieti pe an. Aceste persoane ar fi murit din cauza poluarii aerului, decesul lor generand costuri cat 3% din PIB-ul global.

Mai mult, prin utilizarea exclusiva a energiei regenerabile, vor fi create cu 20 de milioane mai multe joburi decat se vor pierde in urma renuntarii la combustibilii fosili.

De asemenea, pretul energie se va stabiliza. Iar tarile vor deveni independente din punct de vedere energetic, fiind eliminata astfel una din principalele cauze actuale de conflict.

Studiul prezinta si o evolutie in timp a acestei treceri catre utilizarea integrala de energie verde.

Pana in 2020, nu vor mai fi construite centrale pe baza de carbune, gaze naturale sau nucleare. De asemenea, noile aparate electrocasnice precum cuptoarele si cele pentru incalzit vor functiona doar pe baza de energie electrica, si nu pe gaz. Pana in 2025, noile nave, trenuri si autobuze vor fi propulsate doar de energie electrica. Masinile si camioane vor ajunge in acest stadiu pana in 2030. Eventual, pana in 2050 va fi efectuat transferul complet.

Sursa.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 19 Iunie 2021, 17:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter