COMPANII, CARIERE

Aproape 100 de angajati de la Posta Romana au pichetat sediul institutiei, cerand demisia conducerii

07 februarie 2013, ora 14:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Posta Rom.jpg
Aproximativ 100 de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana au pichetat joi sediul institutiei, cerand demisia conducerii, pe care o acuza de "incapacitate si nepasare", care vor duce la reducerea salariilor, la desfiintarea de oficii postale urbane si a tuturor ghiseelor postale rurale.

Sindicalistii au scandat timp de o ora "Hotii!" si "Demisia!", amenintand ca vor reveni in strada in 12 februarie, pentru un miting in Piata Constitutiei.

La pichetul de la Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a participat si presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, care le-a spus protestatarilor ca a facut apel si la sindicalisti din alte domenii pentru ca acestia sa li se alature la mitingul din 12 februarie.

Dumitru Costin a precizat ca desi la CNPR a venit un management privat, care este platit foarte bine pentru ceea ce ar trebui sa faca, tot ce s-a vazut in ultimele sase luni este un contract prin care Posta devine revanzator de servicii telefonice, noteaza Mediafax.Update: Conducerea Postei, deschisa discutiilor si negocierilor

ôConducerea executiva a Postei Romane considera ca manifestatiile de protest organizate de Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania sunt lipsite de temei. Conducerea CNPR a fost si este deschisa discutiilor si negocierilor cu sindicatele lucratorilor postaliö, se arata intr-un comunicat transmis joi de Compania Nationala Posta Romana (CNPR).

Potrivit documentului, conducerea CNPR este angajata intr-un proces continuu de consultari, discutii si negocieri cu reprezentantii Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR). Ultimele doua runde de discutii au avut loc in datele de 29 ianuarie si 02 februarie 2013, o noua intalnire fiind programata a avea loc in data de 11 februarie 2013.

ttodata, conducerea CNPR s-a angajat ca, pana la finalizarea negocierilor, sa nu intreprinda nici o masura de ordin administrativ care sa influenteze negativ procesul de negociere.

ôDin pacate, conducerea sindicala a optat pentru organizarea unor miscari de protest lipsite de temei, suprapuse discutiilor purtate cu conducerea CNPR, in conditiile in care nu s-a incheiat nici un document care sa consemneze existenta unei divergente ireconciliabile intre parti. Aceasta abordare a procesului de negociere este contraproductiva si pare sa fie parte a unei strategii a conducerii sindicale de a crea tensiuni artificiale, nejustificate si care influenteaza negativ discutiileö, se mai spune in comunicat.

Situatia economica a companiei este extrem de dificila datorita pierderilor si datoriilor acumulate in perioada 2009 ľ 2011.

Echipa de management a Companiei Nationale Posta Romana are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei si asigurarea pozitiei de lider pe piata a companiei, in contextul liberalizarii pietei serviciilor postale ce a avut loc incepand cu data de 01 ianuarie 2013.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter