COMPANII

Apropiati ai lui Vintu din Petromservice, condamnati la 5 ani de inchisoare

18 decembrie 2013, ora 17:38, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sov.jpg
Gheorghe Supeala, fost director general, si Zizi Anaganstopol, fost director financiar al Petromservice, in prezent PSV Company, au fost condamnati la cate 5 ani de inchisoare fiecare pentru delapidare.

In septembrie 2011, cei doi fosti directori ai Petromservice au fost trimisi in judecata pentru delapidare, alaturi de alte trei persoane acuzate de spalare de bani, prejudiciul produs de cei cinci companiei apartinand salariatilor Petrom ridicandu-se, conform procurorilor, la peste 8,5 milioane de euro.á

Prejudiciul a fost produs dupa ce Gheorghe Supeala, director general, si Zizi Anaganstopol, director financiar al Petromservice, au incheiat cu doua firme apartinand celorlalte persoane judecate in dosar trei contracte fictive pentru realizarea de studii.

Firmele, reprezentate de Laszlo Gyorgy Kiss si Mariana Iordachescu, si ei acuzati in dosar, au primit 7 milioane de euro fara TVA, banii fiindu-le remisi in 2008.

Realizarea conventiilor a fost intermediata de Ionut Adrian Eftime, care s-a ocupat de intocmirea tuturor formalitatilor, desi nu avea nicio calitate in cadrul niciuneia dintre societatile mentionate", potrivit procurorilor Parchetului instantei supreme. Eftime, Kiss si Iordachescu sunt judecati pentru spalare de bani.

Kiss a primit la randul sau o condamnare la 5 ani de inchisoare, Iordachescu ľ 3 ani de inchisoare si Eftime ľ 4 ani de inchisoare.

Toti cei 5 inculpati sunt obligati sa plateaca in solidar cu firma Boaz Active suma de 30,98 milioane lei catre PSV Company (fosta Petromservice), se arata in decizia instantei de luni, 16 decembrie, ce poate fi insa atacata cu apel.

Anchetatorii spun ca, pentru a ascunde provenienta sumelor astfel obtinute si pentru a le putea transfera in afara Romaniei, "au fost efectuate mai multe tranzactii in care au fost implicate companii offshore la care inculpatii Kiss Laszlo Gyorgy si IonutáAdrian Eftime aveau calitatea de beneficiari reali si pe care le controlau in mod direct".

Potrivit procurorilor, Ionut Adrian Eftime este fiul unuia dintre angajatii de baza ai lui Sorin Ovidiu Vintu, Ion Eftime, care, in calitate de fost administrator al televiziunii Realitatea TV, este, la randul lui, anchetat pentru o evaziune de 6,2 milioane de lei.

Surse judiciare confirmau, in 2010, ca anchetatorii incearca sa afle daca Vintu este beneficiarul final al celor 8 milioane de euro spalate de Kiss, prin Eftime.

Instanta a mai decis luni, 16 decembrie 2013, mentinerea sechestrului asupra bunurilor inculpatilor. De departe iese in evidenta Ionut Adrian Eftime, in cazul caruia a fost pus sechestru asupra mai multor conturi bancare, a peste 10 imobile si un autoturism Lamborghini.

Citeste si: Procurori: Vintu si apropiatii lui au fraudat Petromservice prin 22 de companii offshoreComentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 19:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter