COMPANII

Argentina, prima tara care anunta ca a scapat de datoriile din timpul crizei din 2001

04 august 2012, ora 10:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Cristina Kirchner.jpeg
Argentina a rambursat ultimele titluri emise dupa inghetarea depozitelor bancare in timpul crizei financiare din anul 2001, iar presedinta Cristina Kirchner (foto) a dat asigurari ca va continua politica de dezindatorare pentru a garanta ôindependentaö tarii in fata volatilitatii pietelor internationale.

ôAm incheiat plata Ĺcorralitoĺ. Fara datorii suntem mai liberiö, afirma Krichner. Ultimele titluri rambursate au o valoare de 2,19 milirde de dolari, 78% din suma fiind platita creditorilor externi si restul de 22% celor din Argentina.

Dupa ce populatia a retras 22 de miliarde de dolari din banci in decursul a numai 3 luni, pe data de 1 decembrie 2001, guvernul de la Buenos Aires anunta celebrul ôcorralitoö si anume inghetarea tuturor depozitelor bancare pentru a impiedica retragerea si a restului de 70 de miliarde de dolari ramasi in sistemul bancar, ceea ce ar fi condus la falimentul bancilor, potrivit Agerpres.

Aceasta decizie a declansat cea mai grava criza economica si sociala din aceasta tara. á

Cateva zile mai tarziu, FMI-ul a refuzat sa acorde Argentinei un imprumut de 1,26 de miliarde de dolari si pe 23 decembrie guvernul anunta ca tara a intrat in incetare de plati, datoria sa fiind atunci de peste 100 de miliarde de dolari.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 17:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter