- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Astra Vagoane investeste 4 mil. euro in propriul prototip de tramvai

19 Aug, 17:43 • Redactia DailyBusiness
Astra Vagoane Calatori Arad a intrerupt "orice colaborare" cu compania Siemens pentru proiectul de construire de tramvaie, astfel ca va prezenta, in 2010, propriul prototip de tramvai destinat pietei interne, ce va necesita investitii de 4 mil. euro, potrivit Mediafax.
Astra Vagoane investeste 4 mil. euro in propriul prototip de tramvai

Negocierile cu Siemens, care au durat pana luni, s-au incheiat cu un esec, desi sambata ar fi urmat sa se semneze contractul in prezenta presedintelui Traian Basescu, a spus omul de afaceri Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Calatori Arad.

„Cei de la Siemens s-au dovedit foarte rigizi, ei au vrut totul, iar noi sa fim cu munca. Zilele trecute chiar am batut palma insa luni, cand am citit contactul pentru a fi pregatit pana sambata, am gasit cu totul altceva si am renuntat”, a afirmat Blidar.

Discutiile intre cele doua companii au inceput in urma cu cateva luni. Compania aradeana va prezenta un prototip propriu la mijlocul anului 2010.

„Va fi un tramvai cu podea joasa, foarte modern. La acest proiect vom lucra cu un at producator mondial de vagoane, pe care nu il putem anunta acum, dar vom colabora doar pe segmentele de comanda si tractiune”, a spus Blidar.

El a precizat ca investitia in prototipul de tramvai si linia de fabricatie va fi de circa 4 milioane de euro, iar firma aradeana se bazeaza pe piata interna.

„In Romania nu prea exista tramvaie cu o varsta sub 30 sau 40 de ani, astfel ca parcul trebuie reinnoit, mai ales ca in ultimii ani s-a investit in infrastructura. Credem ca avem o piata buna, iar construirea de tramvaie va fi un segment economic nou in Romania”, a afirmat Blidar.

Astra Vagoane Calatori a fost fondata in anul 1891 de Johan Weitzer. In anul 2000 a avut loc privatizarea completa a societatii, care in prezent are capital integral romanesc.