- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Auchan deschide sambata un nou hipermarket, in Iulius Mall Suceava

14 Nov, 11:34 • Redactia DailyBusiness
Auchan deschide sambata, 15 noiembrie, al cincilea hipermarket din Romania, la Suceava, in urma unei investitii de 20 milioane euro, a anuntat vineri compania.
Auchan deschide sambata un nou hipermarket, in Iulius Mall Suceava

Deschiderea magazinului de la Suceava are loc ca umare a planului de expansiune anuntat pentru piata din Romania si a parteneriatului inceput cu Iulius Mall, la Cluj si Timisoara.

Suceava este primul oras din Moldova, unde Auchan a ales sa deschida un nou hipermarket, al cincilea de pe piata din Romania.

Hipermarketul Auchan Suceava are un spatiu de vanzare de 8.500 mp, 40 de case de marcat si o gama ce numara peste 45.000 de produse din toate categoriile. In plus, hipermarketul este principala ancora a unui proiect comercial de mare anvergura – Iulius Mall Suceava, care cuprinde peste 150 de magazine si restaurante, sali de cinema, sali de sport, precum si alte amenajari.

Auchan si Iulius Mall pun la dispozitia clientilor cea mai mare parcare din oras, de 1.250 de locuri, potrivit reprezentantilor lantului de retail.

Prin deschiderea hipermarketului din Suceava, Auchan Romania a ajuns sa detina 5 magazine in Romania – in Bucuresti, Pitesti, Cluj, Targu-Mures si Suceava.

Dupa Suceava urmeaza deschiderea celui de-al doilea hipermarket din Bucuresti, in cartierul Militari, tot in cursul acestui an. In planul de expansiune prevazut pentru anul 2009, printre proiectele Auchan se numara Constanta si Timisoara.

Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu 437 de hipermarketuri deschise in 12 tari (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina, China, Taiwan).

Pe langa hipermarketuri, grupul Auchan detine si alte tipuri de magazine: 718 de supermarketuri, 272 de centre comerciale Immochan, banca Accord. La nivel mondial, Auchan are 186.000 de angajati, numar care creste de la an la an, odata cu deschiderea de noi magazine.