- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

AVAS a avizat fuziunea complexurilor energetice cu Termoserv-uri

08 Oct, 13:49 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si-a dat avizul pentru declansarea procesului de fuziune a complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Craiova cu Termoserv-urile care le deservesc, a anuntat miercuri institutia.
AVAS a avizat fuziunea complexurilor energetice cu Termoserv-uri

„AVAS si-a dat avizul in vederea mandatarii reprezentantilor in adunarile generale ale actionarilor la Complexurile energetice Rovinari, Turceni si Craiova pentru declansarea procesului de fuziune a acestora cu societatile care le deservesc, respectiv Termoserv Rovinari, Termoserv Turceni si Termoserv Craiova”, se precizeaza in comunicatul institutiei.

Hotararea privind aceasta fuziune s-a luat in baza Strategiei Energetice a Romaniei pentru perioada 2007-2020, aprobata prin Hotararea Guvernului 1096/2007.

In ceea ce priveste complexurile energetice, aceasta strategie prevede „asigurarea finantarii proiectelor de investitii de mediu si reabilitari sau modernizari din cadrul complexurilor energetice Turceni, Rovinari si Craiova, prin privatizare sau solutii alternative”.

Ca urmare, AVAS va acorda reprezentantilor sai in adunarile generale extraordinare ale actionarilor de la complexurile energetice mandate speciale pentru a aproba declansarea procesului de fuziune prin absorbtie.