COMPANII

Avocaţi: Pacienţii afectaţi de utilizarea dezinfectanţilor diluaţi ai Hexi Pharma pot cere despăgubiri

29 iunie 2016, ora 00:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
spital.jpg
Scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma este abia la început, iar până la stabilirea vinovaţilor şi modul în care aceştia vor răspunde în faţa legii vor mai trece luni bune. Dar, indiferent de mărimea pedepselor penale ce vor fi aplicate în dosar, pe latură civilă prejudiciul este măsurabil şi cuantificabil pentru fiecare pacient care a căpătat o infecţie intra-spitalicească din cauza produselor Hexi Pharma, spun avocaţii.

Astfel, ei pot cere despăgubiri părţilor implicate în acest caz, constituindu-se parte vătămată civilmente în dosarul Hexi Pharma.

„Toti pacienţii spitalelor unde s-au detectat soluţii Hexi Pharma diluate şi dovedesc că au plecat cu o infecţie intra-spitalicească se pot constitui parte vătămată civilmente în dosarul Hexi Pharma.”declara avocatul Decalex, Roman Hamed.

Ce presupune acest lucru? Avocatul Roman Hamed transmite pacienţilor faptul că aceştia se pot constitui parte vătămată în dosar în scris sau oral, cu indicarea naturii şi a întinderii pretenţiilor, a motivelor şi a probelor pe care acestea se întemeiază.Conform Noului Cod Penal, în cazul în care constituirea ca parte civilă se face oral, organele judiciare au obligaţia de a consemna această într-un proces-verbal sau, după caz, în încheiere.

În cazul în care un număr mare de persoane care nu au interese contrarii s-au constituit parte civilă, acestea pot desemna o persoană care să le reprezinte interesele în cadrul procesului penal.

Aceasta este şi varianta recomandată de avocatul Roman Hamed, deoarece, în caz contrar, pentru buna desfăşurare a procesului penal, procurorul sau instanţa de judecată poate desemna, prin ordonanţă, un avocat din oficiu pentru a le reprezenta interesele.

Ce se întâmplă când nu se poate individualiza autorul faptei ilicite? În cazul Hexi Pharma acţiunile simultane şi succesive ale mai multor persoane au creat prejudiciu pentru zeci de pacienţi.

„În cazul Hexi Pharma, dacă nu se poate individualiza autorul faptei, atunci toate persoanele ale căror acţiuni simultane sau succesive au creat prejudiciul vor răspunde solidar în faţa victimelor. Acest lucru se întâmplă deoarece cel care l-a îndemnat sau l-a determinat pe altul să cauzeze un prejudiciu, l-a ajutat în orice fel să îl pricinuiască sau, cu bună ştiinţă, a tăinuit bunuri ce proveneau dintr-o faptă ilicită ori a tras foloase din prejudicierea altuia răspunde solidar cu autorul faptei, conform Codului Penal”continua avocatul Decalex, Roman Hamed.

Cazul Hexi Pharma este unul de amploare, iar pacienţii care demonstrează că au căpătat o infecţie intra-spitalicească, în spitalele ce au utilizat produse diluate Hexi Pharma, pot cere despăgubiri părţilor implicate în acest caz.

Citeste si O tanara din Bacau infectata cu HIV in spital primeste despagubiri de 1 milion de euro
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 06 Iulie 2022, 06:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter