COMPANII

Basescu: Nu mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana

28 aprilie 2014, ora 10:56   | 6 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rmgc.jpg
Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la o dezbatere pe teme economice, ca nu vrea sa se interpreteze ca mai este un adept al utilizarii tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana, pentru ca a vazut reactia populatiei, el precizand ca mineritul se poate dezvolta ecologic.

"Avem resursa noastra de productie industriala, care spre exemplu, este mineritul. Ca vorbim de carbune, de curpru, de aur, avem obligatia sa relansam aceste ramuri industriale, care consolideaza industrial Romania si creeaza si locuri de munca. Sigur, nu vreau sa se interpreteze ca mai sunt un adept al utilizarii tehnologiilor cu cianuri la Rosia Montana. Am vazut reactia populatiei si nu sunt unul care sa traiasca desprins de reactia populatiei", a spus presedinteleTraian Basescu, la evenimentul organizat de Fundatia Miscarea Populara.

El a mentionat ca, totusi, avem la Baia Mare un inventator roman care propune alta solutie, romaneasca, de exploatare a aurului, cu sodiu, potrivit Mediafax.

La jumatatea lunii, unul din actele de importanta capitala pentru continuarea procesului de avizare a proiectului de minerit cu cianuri de la Rosia Montana a fost anulat de instanta, informeaza Alburnus Maior.

RMGCa anuntat la inceputul lunii cava disponibilizaaproximativ 80% dintre angajati, din cauza faptului ca este nevoita sa isi restranga foarte mult activitatea. De altfel, seful Gabriel Resourcesnu credeca proiectul Rosia Montana va fi aprobat in acest an.

Citeste siTransilvania, terenul de aur minat: Rosia Montana a adormit, 13 noi proiecte s-au trezit


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
eva a spus:
28/04/2014 17:52
acum nu mai e adept ca e campanie, dar de fapt proiectul se poate implementa respectandu-se standardele de mediu
 
Andreea a spus:
28/04/2014 18:50
Nu inteleg de ce v-ati razgandit. Europa considera inca tehnologiile cu cianuri drept best available technique!
 
valentin a spus:
28/04/2014 19:21
Daca v-ati fi luat mereu dupa opinia populatiei, la acel referendum ati fi plecat dvs, vazand ca 7 milioane de romani sunt contra dvs. Acum sunteti de partea a cateva sute, majoritatea tineri, cu telefonul in mana, nestiind ce inseamna minerit si munca?
 
diana a spus:
28/04/2014 22:53
@eva - ai dreptate.Din cate stiu eu, proiectul ar utiliza tehnologia cea mai moderna la ora actuala, iar concentratia de cianura ar fi la jumatate fata de maxima impusa de UE.
 
CD a spus:
29/04/2014 10:19
@eva - ai dreptate. E in campanie si e obligat sa spuna ce vrea sa auda majoritatea covarsitoare a populatiei. Gura pacatosului...
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter