COMPANII, MEDIA & MARKETING

Batalia vacutelor: Cristim salveaza "Mandruta", dupa ce a fost infranta de "Mandra" din Sibiu

28 martie 2015, ora 00:06, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mandruta.jpg
Perseverenta Cristim in a lupta pentru marca "Mandruta" a inceput sa dea roade, desi un producator sibian de lactate reusise anul trecut sa ii interzica utilizarea acesteia. Vor coexista in pace brandurile celor doua companii sau "Carpalat Mandra" de la Sibiu va insista sa o scoata din piata pe "Mandruta de la ferma noastra"?

Tribunalul Bucuresti a decis pe 25 martie in favoarea Cristim intr-o disputa cu producatorul sibian Carpalat, permitandu-i companiei lui Radu Timis sa inregistreze marca "Mandruta de la ferma noastra". 

"Admite contestatia impotriva hotararii OSIM nr. 350/2013. Dispune anularea hotararii CCM in sensul admiterii contestatiei formulate de S.C. CRISTIM si modificarea in parte a Deciziei M2012 02501/29.07.2013, in sensul admiterii la inregistrare a marcii individuale combinate "Mandruta de la ferma noastra" M2012 02501, pentru toate produsele si serviciile solicitate din clasele 16, 29, 35 si 39. Obliga intimata S.C. CARPALAT S.R.L. la plata cheltuielilor de judecata catre contestatoare, in suma de 7841 lei", se arata in decizia instantei care poate fi atacata cu apel in 30 zile de la comunicare.

Pe de alta parte, aceeasi instanta a decis pe 18 septembrie anul trecut ca firma lui Radu Timis incalca, prin folosirea insemnului "Mandruta", drepturile de proprietate ale companiei sibiene asupra marcii "Carpalat Mandra”.

Totodata, instanta a obligat atunci Cristim sa inceteze folosirea neautorizata a insemnului "Mandruta" prin aplicarea acestuia la lapte si produse lactate sau ambalaje ale acestora.Ramane de vazut cum se va finaliza acest duel. Vor coexista Mandra si Mandruta sau "Carpalat Mandra" din Sibiu va insista in demersul sau de a o inlatura din piata pe "Mandruta de le ferma noastra"?

Intre timp, Cristim si-a facut un plan de rezerva si inregistreaza la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inca doua denumiri pentru divizia sa de lactate: "Mugura din lapte de la ferma noastra" si "Muugura din lapte de la ferma noastra".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 17:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter