- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

BGS vrea sa devina prima companie romaneasca listata la New York

18 Jun, 11:35 • Redactia DailyBusiness
Grupul romanesc BGS, format din firme de securitate si de servicii de ambulanta private, a demarat procedurile pentru a deveni prima entitate autohtona care se listeaza pe Nasdaq (Bursa de la New York) si cumpara o firma de securitate din Statele Unite cu 5 mil. dolari (3,6 mil. euro).
BGS vrea sa devina prima companie romaneasca listata la New York

„Grupul BGS a demarat procedurile de listare pe NASDAQ, unde urmeaza sa fie tranzactionat un pachet de 30% din actiuni”, se mentioneaza in comunicatul grupului, publicat joi.

Reprezentantii grupului au mai spus ca BGS investeste aproximativ 5 milioane de dolari (circa 3,6 mil. euro) in achizitionarea si dezvoltarea, sub nume propriu, a unei companii de securitate din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, BGS a anuntat joi o extindere a grupului in Timisoara printr-o investitie care se ridica la 500.000 euro. Aceasta investitie consta intr-un dispecerat si un departament tehnic, deservit de 150 de agenti, 6 echipaje de interventie rapida si doua unitati canine.

De la inceputul acestui an conducerea BGS a facut investitii de aproximativ 2,5 milioane de euro in achizitia a 66 de masini de interventie 4×4 Hummer H3 si Dodge Nitro si in marirea numarului de angajati cu 300 de oameni, incluzandu-i si pe cei de la Timisoara.

BGS este o companie cu capital 100% romanesc, detinuta de fratii Bogdan Oprea 80%, Costin Oprea 10% si Daniel Oprea 10%.

La nivelul anului 2008, BGS a inregistrat o cifra de afaceri de 22 milioane de euro prin divizia de securitate si 1,7 milioane de euro prin divizia medicala.