- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Biofarm formeaza un consortiu pentru a prelua Antibiotice Iasi

01 Nov, 11:50 • Redactia DailyBusiness
Biofarm si-a anuntat intentia de a prelua Antibiotice Iasi printr-un consortiu format cu trei societati de investitii financiare, o casa de brokeraj si un om de afaceri roman, potrivit unui comunicat oficial trimis de companie la Bursa de Valori Bucuresti.
Biofarm formeaza un consortiu pentru a prelua Antibiotice Iasi

Din consortiu fac parte SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, casa de brokeraj SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor, cel mai important actionar al Biofarm Bucuresti, cu 11,2% din capitalul social al companiei.

Biofarm a depus marti, in numele consortiului, o scrisoare de intentie neangajanta la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Antibiotice Iasi.

„Am semnat un acord cu conducerea Biofarm pentru a intra intr-un consortiu de investitori romani, care intentioneaza sa preia Antibiotice Iasi”, a declarat Petru Prunea, presedintele casei de brokeraj SSIF Broker, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, consortiul condus de Biofarm nu a discutat pana acum cu reprezentantii sindicatului din cadrul societatii Antibiotice despre varianta participarii salariatilor la privatizare, insa aceasta posibilitate nu este exclusa.

Asociatia Salariatilor de la Antibiotice Iasi a anuntat, in octombrie, ca vrea sa participe la privatizarea societatii, in consortiu cu un potential investitor strategic si sa preia 10% din actiuni la valoarea nominala a actiunilor, potrivit declaratiei liderului de sindicat al societatii, Vasile Stanga.

AVAS anuntase pe 24 octombrie ca data limita pentru depunerea scrisorilor de intentie pentru preluarea Antibiotice Iasi era 1 noiembrie 2006. Printre investitorii interesati de producatorul de medicamente roman se numara Phonix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals.

Biofarm Bucuresti, si-a majorat in luna august capitalul social cu suma de 11,3 mil. lei (3,21 mil. euro), pana la 46,95 mil. lei (13,33 mil. euro). In urma majorarii capitalului social al companiei, SIF5 Oltenia detine 13,78% din capitalul social, SIF 2 Moldova controleaza 10,45%, iar SIF 1 Banat Crisana 10%.