- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Boc ii acuza pe “baronii” Opozitiei: Proiectul USL amana pana in 2016 reorganizarea Romaniei

11 Jun, 17:41 • Redactia DailyBusiness
Presedintele PDL, premierul Emil Boc, sustine ca, prin modelul de reorganizare administrativa prezentat sambata, USL demonstreaza ca vrea de fapt amanarea acestui proces pana in 2016, pentru ca "baronii" acestei aliante "au batut cu pumnul in masa", potrivit Mediafax
Boc ii acuza pe “baronii” Opozitiei: Proiectul USL amana pana in 2016 reorganizarea Romaniei

Emil Boc a mai aratat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul partidului, ca un proiect de reorganizare administrativa a fost propus de Adrian Nastase inca din 2003, dar acesta nu a fost inaintat pentru ca „baronii” PSD se opun, [url=http://www.mediafax.ro/politic/boc-proiectul-usl-amana-pana-in-2016-reorganizarea-pentru-ca-baronii-psd-si-pnl-au-dat-cu-pumnul-in-masa-8333311]conform sursei citate[/url].

Premierul a sustinut, totodata, ca modelul propus de „alianta socialista” presupune infiintarea unui nou nivel administrativ, respectiv regiunea, care ar urma sa fie o structura cu personalitate juridica, distincta de judete.
Boc a precizat ca infiintarea acestui nou palier administrativ presupune revizuirea Constitutiei, astfel ca „din start proiectul USL porneste cu o amanare”.

Liderul PDL a mai sustinut ca acest proiect duce si la cresterea costurilor de functionare a statului si la ingreunarea implementarii proiectelor de dezvoltare, intrucat vor aparea noi avize, iar victimele vor fi oamenii de afaceri, firmele si cetatenii.

Emil Boc a aratat, de asemenea, ca modelul propus de USL va duce si la neintelegeri, intrucat, daca sunt pastrate actualele judete si se infiinteaza si regiunile, orice proiect regional va trebui negociat cu judetele, ceea ce, de fapt, va bloca orice proces de modernizare.

Premierul a sustinut ca aceasta reorganizare ar duce la cresterea aparatului birocratic si amplificarea procedurilor birocratice, pentru ca orice noua structura isi creeaza atributii pentru a-si justifica existenta, iar orice noua stampila inseamna si o noua sursa de coruptie.

Emil Boc a mai declarat ca propunerea PDL de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii nu vizeaza aparitia unei noi structuri administrative, asa cum propune USL, ci porneste de la comasarea actualelor judete.
Liderul PDL a subliniat ca forma finala a acestui proiect va fi decisa la nivelul coalitiei. Emil Boc a spus ca si modalitatea de promovare a proiectului va fi decisa tot in coalitie.