COMPANII

Bosch la Cluj? "Nici macar nu le-am pronuntat numele" (Update 1)

27 ianuarie 2012, ora 14:11, autor(i): Silviu Boiangiu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bosch.jpg
Viorel Gavrea, directorul platformei industriale Tetarom din Cluj, neaga ca ar fi facut declaratiile privind o eventuala investitie in zona a grupului Bosch. La randul lor, reprezentantiiconcernului german spun ca investitia nu este o certitudine.

Gavrea a declarat pentru DailyBusiness.ro ca a discutat cu cei de la postul de televiziuneTransilvania Live doar despre contractul cu De'Longhi si posibilitatea ca si alti investitori sa investeasca in platforma industriala Jucu. "Nu am pronuntat numele Bosch sau al unei alte companii, si nu am facut nici o referire la cifre concrete", a spus seful Tetarom.

Postul de televiziune clujean Transilvania Live a relatat ca grupul german Bosch va deschide o unitate de productie la Jucu, pe locul fostei fabrici Nokia, si va crea aproximativ 2.000 de locuri de munca in urma unei investitii de 60 de milioane de dolari, declaratia fiindu-I atribuita directorului platformei industriale Tetarom, Viorel Gavrea.

In materialul video care ilustreaza stirea publicata pe site-ul Transilvania Live, Gavrea poate fi auzit spunand doar: "Contractul este finalizat, asteptam semnarea lui, mai exact asteptam semnarea lui dupa ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finante". El nu a pronuntat, in cadrul clipului, nume de firme sau cifre.Si reprezentantii Bosch spun ca o eventuala investitie in Cluj nu este o certitudine. Compania spune ca doar "analizeaza" oportunitatea de a investi la Jucu.

Contactati de DailyBusiness.ro, acestia au spus ca "Bosch inca mai analizeaza oportunitatea unei investitii in Cluj-Napoca, Romania".

"Bosch urmareste permanent strategia de a se plasa pe piata optim din punct de vedere concurential si de a reactiona la modificarile din cadrul pietei. De aceea verificam permanent posibilitatile de adaptare directionata a spectrului nostru de produse si servicii, a structurii noastre organizatorice sau de productie, la cerintele pietei si ale clientilor. Astfel, la ora actuala, Bosch analizeaza oportunitatea unei investitii in Cluj-Napoca/Romania", spune raspunsul oficial al reprezentantilor Bosch Romania.

In acest sens, compania poarta discutii cu Guvernul Romaniei si cu administratia zonei industriale Cluj-Napoca, dar se afla "in imposibilitatea de a oferi mai multe detalii despre analizele si discutiile pe aceasta tema". Reprezentantii companiei au declarat ca efectueaza si probe de sol in zona.

Concernul finlandez Nokia a decis la finele lunii seprembrie inchiderea fabricii de telefoane mobile de la Jucu, din judetul Cluj. In urma deciziei, 2.200 de angajati si-au pierdut locul de munca.

Nokia afirma la momentul respectiv ca inchide fabrica din Cluj intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei.

Bosch investeste 60 mil. euro in platforma din Jucu parasita de Nokia (Articol initial)

27 ianuarie 2012, ora 12:47   | 1 comentariu publicat
bosch_sediu.jpg
Concernul german Bosch va deschide o unitate de productie la Jucu, pe locul fostei fabrici Nokia, si va crea aproximativ 2.000 de locuri de munca in urma unei investitii de 60 de milioane de dolari.

Anuntul a fost facut de Viorel Gavrea, directorul platformei industriale Tetarom din Jucu, la televiziunea Transilvania Live.

Conform contractului, Bosch isi va instala unitatile de productie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, in care va investi peste 60 de milioane de euro. Autoritatile judetene spun ca venirile companiilor De'Longhi si Bosch la Jucu vor echilibra piata muncii din zona, grav afectata dupa plecarea Nokia. In plus, cele doua contracte nu vor mai fi secretizate, la fel ca in cazul investitorului finlandez.

Pentru a se evita un episod similar cu cel al plecarii Nokia, Gavrea spune ca contractul cu Bosch, dar si cel cu De'Longhi, vor fi facute publice inca de la semnarea lor.Contractul cu Bosch va fi semnat dupa ce "un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finante", a mai spus directorul Tetarom, iar productia este asteptata sa inceapa la jumatatea acestui an.

Concernul finlandez Nokia a decis la finele lunii seprembrie inchiderea fabricii de telefoane mobile de la Jucu, din judetul Cluj. In urma deciziei, 2.200 de angajati si-au pierdut locul de munca.

Nokia afirma la momentul respectiv ca inchide fabrica din Cluj intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ALIN BOIERU a spus:
02/02/2012 17:45
sunt inginer electrotehnist si as vrea sa lucrez pt BOSH sau altcineva care v-a deschide la JUCU.
DATI-MI orice info legata de acest lucru [email protected] sau 0741736147
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter