COMPANII

Britanicii de la Vast Resources vor sa dubleze capacitatea de productie a minei de la Manaila

21 martie 2016, ora 12:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources
Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources
Vast Resources continuă în acest an seria investițiilor pe care le face în România, ceea ce va conduce la crearea mai multor locuri de muncă.

Compania minieră a demarat deja lucrările prin care își propune să dubleze capacitatea de producție a minei de la Mănăilă și să modernizeze infrastructura minei situate în localitatea Băița Plai, pentru siguranța exploatării subterane.

Compania a demarat lucrările încă din luna februarie, astfel că în cursul acestui an unul dintre principalele obiective ale companiei este dezvoltarea graduală a celor două mine.

"În cazul ambelor proiecte ne propunem să investim în echipamente și tehnologii noi, dar și training-uri pentru angajați. Astfel de operațiuni presupun costuri de milioane de dolari și ne dorim să le implementăm cu ajutorul unor furnizori români. Una dintre politicile companiei nostre este aceea de a utiliza, pe cât posibil, resurse locale", a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources.În cazul minei de la Mănăilă, Vast Resources își propune să construiască o instalație de flotație modernă și un laborator chiar în apropierea ansamblului minier, care vor permite ca operațiunile de exploatare să fie optimizate, astfel încât eficiența acestora să crească iar costurile de transport să scadă.

Pe de altă parte, Vast Resources a început și procesul de modernizare a pompelor de la mina situată în Băița Plai.

În același timp, lifturile de acces subteran și galeriile minei sunt și ele reabilitate, în paralel cu infrastructura sistemelor de ventilație  și electric.


Activitatea companiei de explorare și exploatare minieră vizează exploatarea de materiale polimetalice.  

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud.

În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează tehnologie de explorare cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 15:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter