COMPANII

British Petroleum va incepe joi cimentarea putului de petrol din Golful Mexic

05 august 2010, ora 09:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BP.jpgmedie.jpg
Operatiunea de cimentare a putului de titei care a produs cea mai importanta maree neagra din istoria Statelor Unite urmeaza sa inceapa joi, in Golful Mexic, a anuntat grupul petrolier britanic British Petroleum (BP), dupa ce a primit miercuri aprobarea autoritatilor americane, informeaza Mediafax.
"Dat fiind succesul operatiunii Static Kill si rezultatele pozitive ale testelor, am autorizat BP sa cimenteze putul avariat", a declarat, intr-un comunicat, Thad Allen, insarcinat de administratia americana sa coordoneze lupta impotriva mareei negre.

"Operatiunile de pompare umeaza sa inceapa joi, 5 august", a precizat grupul petrolier, intr-un alt comunicat.

Aceasta aprobare din partea administratiei americane intervine la 24 de ore dupa ce British Petroleum a anuntat reusita primei faze de astupare a putului, numita "Static Kill", care a constat in injectarea de fluid de foraj, cu scopul impingerii petrolului catre fundul putului si sigilarea acestuia.Operatiunea autorizata de Allen miercuri va consta in injectarea de ciment in put, pentru a-l sigila definitiv.

Dar aceasta nu scuteste "in niciun caz" BP de la "saparea unor puturi de siguranta", care urmeaza sa permita cimentarea putului avariat pe dedesubt, a precizat Allen.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 19 Ianuarie 2020, 04:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter