COMPANII

Cartelul Buy-Back: Companiile care au scapat fara amenzi de la Concurenta

16 ianuarie 2014, ora 17:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bani euro norvegia.jpg
Investigatia Consiliului Concurentei privind posibile intelegeri anticoncurentiale intre societati din domeniul comertului cu echipamente electrice si electronice a vizat 30 de firme, dintre care doar 14 au fost sanctionate cu amenzi.

Printre firmele nesanctionate se numara si Waldmessner Invest SRL si Marelvi Impex SRL, care au fost reprezentate de Razvan Dinca & Asociatii in investigatia cu privire la campaniile buy-back derulate sub egida Asociatiei ROREC, in perioada 2008-2010.

In urma audierilor desfasurate in septembrie 2013, perioada in care societatile investigate au avut posibilitatea de a-si prezenta pozitia fata de concluziile Raportului de investigatie, Plenul Consiliului Concurentei nu a retinut nicio incalcare a normelor relevante de concurenta de catre societatile mentionate.

Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 companii membre ale asociatiilor Rorec si Ecotic pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale in cadrul campaniilor de tip buy-back.

Cea mai mare amenda, de peste 24 milioane de lei, a revenit producatorului Arctic Gaesti.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 19:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter