COMPANII

Cat la suta din productie exporta cramele din Romania

17 martie 2016, ora 13:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
vin1.jpg
În perioada 13-15 martie a avut loc Prowein (Dusseldorf – Germania), cel mai mare târg internaținal din industria vinului, unde Romania a fost prezentă cu câteva standuri.

Astfel, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) și Estica Wines - Romanian Wine Promotion Association au reunit peste 23 de crame din România pe care le-au promovat în fața celor 55.000 vizitatori din toată lumea.

De asemenea, au fost și producatori care au avut standuri proprii, precum Cramele Vinarte care și-a prezentat vinurile în locațiile Estika Wines și VINUM (Europas Weinmagazin – revistă de specialitate din Germania), Crama Stirbey care s-a aflat, de asemenea, la standul VINUM și Crama Recaș care a avut stand propriu. În total au participat 6200 de expozanți din 59 de țări.

“Prowein a devenit de-a lungul timpului târgul de referință din industria viticolă unde se stabilesc tendințele în materie de achiziții pentru importatorii și distribuitorii de vinuri din întreaga lume.” spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro și ReVino.ro, care a fost prezentă la evenimentul din Germania și a discutat cu expozanții.Pentru cramele din România, expunerea la Prowein asigură un nivel de vizibilitate pe care altfel nu l-ar avea, precum si atingerea unui nivel de exporturi constant. Germania este una dintre piețele de vânzare a vinurilor pentru producătorii locali, pe lângă Anglia, Italia, Belgia sau Olanda.

“Eforturile realizate de crame pentru a avea expunere internațională sunt mari în ultimii ani, iar standurile României la Prowein au atras vizitatori, dar, cu toate acestea, potențialul pentru exporturi nu este încă la nivel satisfacator. Mai este loc de creștere, mai ales că în România sunt crame care concurează pe piața internațională cu vinuri de calitate.” continuă Alina Iancu.

În total, conform reprezentanților oficiali, Cramele Recaș, Oprișor și Halewood exportă aproximativ 50% din producție, Domeniile Săhăteni – Aurelia Vișinescu 40%, SERVE peste 43%, urmate de Petro Vaselo și Crama Ceptura cu 30% si Vinarte, Corcova, Liliac, Stirbey și Cotnari cu procente între 8 și 27%.

Fiecare proprietar se raportează la dimensiunea terenului viticol pe care îl are și la cantitatea de vin produsă anual.

Citeste si Senator Wine: E un cliseu intern faptul ca vinurile romanesti au o traditie recunoscuta in afara. Nu e nici pe departe asa
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 02:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter