COMPANII

Cat se scumpeste energia livrata de Nuclearelectrica din cauza taxei pe stalp (Update 1)

24 iunie 2014, ora 12:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
nuclear.jpg
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a majorat tariful mediu pentru energia electrica vanduta de Nuclearelectrica pe baza de contracte reglementate cu 5,6%, la 154,07 lei/MWh, pret care ia in calcul costurile generate de taxa pe stalp.

Pretul pentru energia vanduta de Nuclearelectrica pe timp de zi prin contracte reglementate a fost majorat la 176,85 lei/MWh, fata de 167,36 lei/MWh in primul semestru din acest an, potrivit unui anunt publicat luni de companie.

Pretul pentru energia vanduta pe timp de noapte a urcat la 108,5 lei/MWh, de la 102,68 lei/MWh anterior.

Noile tarife sunt valabile incepand de la 1 iulie 2014, scrie Mediafax.

ANRE va recunoaste in facturi costurile Hidroelectrica si Nuclearelectrica cu taxa pe stalp (Articol initial)

23 iunie 2014, ora 17:44 
hidro.jpg
Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) va recunoaste din 1 iulie in facturile la electricitate costurile Hidroelectrica si Nuclearelectrica aferente taxei pe constructiile speciale, a declarat luni Marian Cernat, director in ANRE.

Potrivit lui Cernat, vor fi luate in calcul costurile suportate de cei doi producatori de energie cu prima transa din taxa pe stalp.

"Ajustarea nu are legatura cu dubla facturare, ci cu taxa pe stalp. inca nu se stie impactul in factura finala", a afirmat Cernat.

Impozitul pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei, a fost introdus la inceputul acestui an. Prima transa din taxa a fost platita pana la 26 mai, iar a doua are ca termen data de 25 septembrie, scrie Mediafax.Taxa pe stalp se va regasi in facturile la electricitate ale consumatorilor casnici, care ar putea astfel sa creasca cu 1-2%, a declarat la finele lunii trecute presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare inEnergie(ANRE), Niculae Havrilet.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 24 Octombrie 2021, 20:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter