- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Catalin Chelu garanteaza un credit de 8 mil. franci elvetieni cu active Vulturul

27 Nov, 11:31 • Redactia DailyBusiness
Catalin Chelu (foto) garanteaza un credit de 8,3 mil. franci elvetieni (circa 5,4 mil. euro), contractat de la Bancpost, cu active ale societatii Vulturul Comarnic, potrivit unui anunt al companiei prahovene, la care omul de afaceri este actionar principal.
Catalin Chelu garanteaza un credit de 8 mil. franci elvetieni cu active Vulturul

Actionarii Vulturul Comarnic, firma specializata in fabricarea de produse refractare, au aprobat in sedinta de luni gajarea activului Fabrica nr.1 si terenul aferent ce apartine societatii, in vederea garantarii imprumutului contractat de Catalin Chelu.

De asemenea, actionarii companiei din judetul Prahova au aprobat vanzarea unui imobil cu cel putin 100.000 euro.

Vulturul Comarnic are un capital social in valoare de 28 milioane lei, divizat in 28 milioane de actiuni, in valoare nominala de 1 leu. Valoarea de piata a companiei se ridica la 19,9 milioane lei (5,22 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,71 lei/actiune, stabilita in sedinta din 25 noiembrie.

Principalul actionar al societatii este Catalin Chelu, cu o detinere de 48,47%. Conform unei raportari din iulie 2008, SIF Muntenia controla 32,89% din actiunile companiei, iar SIF Transilvania, 5,03%.