COMPANII

Cati europeni ar putea ramane fara job din cauza embargoului impus de Rusia (Update 1)

20 august 2014, ora 17:56 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rusia1.jpg
Uniunea Europeana (UE) ar putea pierde 6,7 miliarde de euro si peste 130.000 de locuri de munca, in urma interdictiilor la importurile de alimente din tarile UE impuse de catre Rusia, potrivit unei estimari a grupului bancar ING din Olanda.

De asemenea, embargoul impus de Rusia nu ii va afecta doar pe exportatorii din UE, efectele masurii dispuse de Moscova urmand sa se extinda inclusiv pana la nivelul furnizorilor acestora, relateazaBloomberg, potrivit Mediafax.

UE a vandut catre Rusia fructe in valoare de 1,26 miliarde de euro si legume in valoare de 769 milioane de euro in 2013.

In aceste conditii, reducerea afacerilor cu Rusia reprezinta o pierdere de aproximativ 6% din productia totala a UE si de 0,04% din Produsul Intern Brut al regiunii, potrivit analizei ING.
Elvetia, neutra si in razboiul sanctiunilor dintre UE si Rusia (Articol initial)

20 august 2014, ora 16:08 
swiss-flag.jpg
Elvetia nu va permite exportatorilor de alimente din Uniunea Europeana sa-si transporte marfurile catre Rusia pe teritoriul sau, pentru a evita embargoul Moscovei, in conditiile in care mai multe companii s-au manifestat in acest sens.

Rusia nu a interzis exporturile din Elvetia, asa cum s-a intamplat cu tarile din Uniunea Europeana sau cu Statele Unite, intrucat nu s-a alaturat acestora in demersul de impunere a sanctiunilor economice asupra Moscovei, pe fondul anexarii Peninsulei Crimeea si al tensiunilor din estul Ucrainei.

In aceste conditii, mai multi producatori din tarile UE au incercat sa gaseasca solutii pentru a continua sa exporte catre Rusia, iar una dintre alternativele gasite a fost transportarea produselor prin Elvetia.

Biroul Federal pentru Agricultura a anuntat, insa, ca a refuzat cererile venite din partea mai multor exportatori de fructe, legume si alimente si ca va continua sa faca acest lucru, daca va fi cazul, informeaza RIA Novosti, potrivit Mediafax.Citeste siCe pagube raporteaza legumicultorii romani din cauza embargoului impus de Rusia
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 14 Mai 2021, 18:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter