COMPANII

Ce planuri are cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din Romania

17 noiembrie 2011, ora 12:26, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
POZA.jpg
Compania Eolenvest, detinuta de mai multe firme franceze, are in derulare proiecte eoliene cu o capacitate totala de 2.500 MW in Romania, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului.

Eolenvest a inaugurat joi sediul aferent proiectelor eoliene de 519 MW din Suceava, investitia in acestea totalizand circa 780 milioane de euro, cea mai mare investitie privata din judet.

Aici, compania deruleaza 11 proiecte, dintre care 6 urmeaza sa obtina toate avizele necesare pana la sfarsitului anului. Costurile aferente obtinerii avizelor se ridica la circa 840.000 de euro.

De asemenea, pana la finalul anului 2012 vor intra in teste primele turbine instalate, iar pana in 2013 se preconizeaza intrarea in functiune a o parte din cele 6 parcuri eoliene.Celelalte 5 proiecte vor intra in faza de autorizare in iunie 2012.

Pe langa proiectele de la Suceava, compania mai dezvolta in Romania parcuri eoliene si in Braila, Constanta si Caras-Severin.

Toate parcurile din portofoliul de dezvoltare al companiei insumeaza o capacitate de aproximativ 2.500 MW. Avand in vedere ca investitia medie intr-un MW de energie eoliana este de 1,5 milioane de euro, valoarea totala a proiectelor Eolenvest este de circa 3,7 miliarde de euro.

Eolenvest detine 40 de societati prin care va derula proiectele din Romania. La randul sau compania este detinuta de firmele franceze Filasa, Fibusa si Sanafi.

Finantarea proiectelor din Romania este asigurata de un grup de investitori in energie eoliana alaturi de care Filasa a mai colaborat la nivel international.

Romania este unul dintre statele europene cu cel mai mare potential de crestere in domeniul parcurilor eoliene. Guvernul roman estimeaza potentialul de energie eoliana la 14.000MW, cel mai mare din Europa de Sud-Est.

Potrivit estimarilor inaintate de specialisti, la sfarsitului anului 2012, peste 7,5% din cererea de electricitate va putea fi acoperita de eoliene.

La momentul actual, potrivit raportului mentionat, cele mai importante proiecte de energie eoliana sunt: Fantanele (CEZ, 347,5 MW), Casimcea, Topolog, Daieni (IMA PARTNERS +Verbund, 532 MW), judetul Tulcea (ENEL, 174 MW), zona Moldova si Dobrogea (PNE Wind, 200 MW), Cogealac (CEZ, 252,5 MW), Mihai Viteazu (Iberdrola, 80 MW), judetul Constanta (ENEL, 118 MW),Cernavoda (Renovatio / EDPR, 138 MW), judetul Galati (Renovatio / EDPR, 100 MW), Mitoc (IWE, 100 MW), Borsa (Alstrom, 56 MW), Topolog (Land Power, 168 MW) si Casimcea (Martifer, 40 MW).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 01:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter