COMPANII

Ce rezultate are Alro Slatina dupa investitii de peste 100 milioane $ in protectia mediului

09 aprilie 2014, ora 12:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
alro.jpg
Alro SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a investit 100 milioane de dolari in ultimii 10 ani in proiecte pentru protectia mediului.

Aceste investitii fac parte dintr-un program investitional amplu, in valoare de 500 milioane de dolari, derulat in ultimii 10 ani pentru modernizarea echipamentelor, pentru a ramane competitiva pe pietele internationale, dar si pentru a respecta, in totalitate, reglementarile privind protectia mediului.

“Am redus semnificativ consumul de energie si, desi am crescut livrarile pentru produsele cu valoare adaugata mare, am scazut drastic emisiile, cat si consumul de apa industriala”, a declarant Gheorghe Dobra, CEO Vimetco si Director General al Alro Slatina.

Concret, pentru Divizia de Aluminiu Procesat, intre 2004 si 2013, consumul de energie a scazut de trei ori. Compania a reusit sa inregistreze o scadere de 6% pentru consumul specific de curent continuu, la Electroliza. De asemenea, solutia de iluminare cu LED a scazut cu peste 75%, in sectoarele unde a fost implementata si va continua implementarea in toate halele industriale.Prin finalizarea capacitatii pentru reciclarea deseurilor de aluminiu, la finalul lui 2013, Alro a reusit sa reduca consumul de energie cu 95% pentru aluminiul produs prin aceasta tehnologie, fata de procesul de productie a aluminiului electrolitic.

Scaderea semnificativa a consumului de energie a dus si la reducerea emisiilor. Alro a scazut emisiile de CO2 cu cel putin 450.000 de tone pe an, pana in 2005. Compania a obtinut Autorizatia Integrata de Mediu, in 2006, valabila pentru o perioada de 10 ani.

Recuperarea fluorului a crescut de la 65% la 99%, dupa trecerea de la tratarea gazelor din electroliza, din mediu umed, in mediu uscat. De asemenea, compania a implementat un sistem de captare a gazelor de la coacerea anozilor si a inregistrat o scadere semnificativa a emisiilor utilizand noi tipuri de arzatoare la cuptoarele din Turnatorie.

In total, anul trecut, emisiile de CO2 au scazut de sase ori, comparativ cu 1989, iar emisiile de gaze cu efect de sera au scazut de 39 de ori, comparativ cu 1990.

Alro a reusit sa scada consumul de gaz la Sectia Anozi de trei ori, comparativ cu 2002, in vreme ce consumul din cadrul sectorului de aluminiu procesat a scazut de 10 ori, in ultimii 10 ani.

In 2013, compania a scazut consumul de apa de peste cinci ori, comparativ cu 2007, prin investirea in capacitati de recirculare a apei si modernizarea echipamentelor de productie. Astfel, cantitatea de apa deversata in canalizare a scazut de peste sapte ori, pentru aceeasi perioada.

Alro a obtinut certificarile internationale ISO 14001, OHSAS 18001 si ISO 9001 privind Protectia mediului, Sanatatea si Securitatea, datorita acestor investitii de crestere a eficientei.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Alro este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa.

Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania). Compania are exporturi in SUA si Asia.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter