COMPANII

CE: Romania trebuie sa extinda interconectarea in domeniul energiei electrice

14 octombrie 2014, ora 10:50 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
electric.jpg
Romania trebuie sa isi extinda capacitatea de interconectare in domeniul electricitatii pentru o mai buna exploatare a unitatilor de generare a energiei, arata Comisia Europeana, care remarca existenta unui excedent de productie pe piata locala, concomitent cu o capacitate redusa de exporturi.

Mentinerea capacitatii actuale de productie a energiei electrice necesita imbunatatirea conditiilor de export, se arata intr-un raport al Comisiei privind progresul statelor UE in stabilirea unei piete energetice integrate.    

De asemenea, autoritatile romane trebuie sa asigure transpunerea "corecta si completa" a directivelor EU incluse in Pachetul 3 Energie, sa finalizeze procesul de liberalizare a preturilor la gaze si electricitate si sa imbunatateasca mediul competitional pe segmentul de retail, potrivit documentului.    

Comisia noteaza ca liberalizarea preturilor la energia electrica pentru consumatorii industriali a fost incheiata in decembrie 2013, in timp ce pentru consumatorii casnici procesul va fi finalizat pana in decembrie 2017, relateaza Mediafax.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 15:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter