COMPANII

Cel mai mare producator de caramizi din Europa ar putea deschide o noua fabrica in Romania

23 ianuarie 2012, ora 12:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Untitled-1.jpg
Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din Europa, ia in calcul realizarea unei noi investitii in Romania, in valoare de 22 milioane euro.

Primii pasi s-au facut deja in 2011, prin inchirierea a 41 de hectare de teren in judetul Iasi, in urma unei licitatii publice la care au participat 3 jucatori. Wienerberger a castigat licitatia, oferind cel mai bun pret.

De la intrarea pe piata locala, in 1998, si pana in prezent compania a investit peste 75 milioane euro pentru a construi o retea de 3 fabrici si o echipa de peste 200 de angajati.

"Avand in vedere ca exista inca o nevoie ridicata de constructii noi, in ciuda conditiilor de piata nefavorabile Wienerberger considera Romania o piata deosebit de interesanta si cu potential de crestere pe termen mediu si lung", au spus reprezentantii companiei.Astfel, urmatorul pas de expansiune pe piata va fi investitia greenfield de la Iasi, o regiune care ofera o piata cu un potential bun de crestere si care va contribui la dezvoltarea operatiunilor din Romania.

Acum compania incearca sa finalizeze pasii necesari pentru obtinerea tuturor autorizatiilor, inainte de a demara constructia propriu-zisa a fabricii. Wienerberger va investi circa 22 milioane euro in acest proiect.

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine in acest moment trei fabrici la nivel local, in Gura Ocnitei - Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos - Cluj.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 27 Iulie 2021, 07:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter