COMPANII

CEZ renunta la parcul eolian din Romania

26 septembrie 2014, ora 13:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eoliene.jpg
Grupul CEZ, cel mai mare producator de energie din Cehia, vrea sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al companiei de stat Energa din Polonia si compania Elektrarne controlata de Enel in Slovacia, in conditiile in care grupul a anuntat ca incearca sa vanda integral parcul eolian detinut in Romania.

CEZ, care este controlata de statul ceh, are nevoie sa isi creasca veniturile "pentru a asigura actionarilor dividendele stabile cu care sunt obisnuiti", conform declaratiei facute de CEO-ul grupului, Daniel Benes, citat de Mediafax.

In aprilie, grupul ceh CEZ a anuntat ca este dispus sa vanda integral parcul eolian detinut in Romania, la Fantanele si Cogealac, daca va primi o oferta buna pentru acesta.

Ulterior, la inceputul lunii septembrie, seful CEZ Romania, Martin Zmelik, a declarat ca grupul isi va consolida operatiunile in Romania si nu va iesi de pe piata.CEZ este cel mai mare producator de electricitate eoliena din Romania, activitatea in care a investit 1,1 miliarde de euro. Parcurile eoliene detinute de CEZ in Romania au impreuna au o capacitate de 600 MW. CEZ investeste anual in Romania circa 200 milioane de lei in reteaua de distributie a electricitatii (45,2 milioane de euro) in judetele Arges, Gorj, Mehedinti, Dolj, Teleorman, Valcea si Olt.

Grupul ceh CEZ a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a cumparat de la Electrica SA filiala Electrica Oltenia.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 02:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter