COMPANII

Chevron a incheiat explorarea gazelor de sist la Pungesti. Urmeaza evaluarea zacamantului

09 iulie 2014, ora 16:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaz_de_sist.jpg
Americanii de la Chevron au finalizat activitatile de explorare a gazelor de sist la sonda de la Silistea-Pungesti, judetul Vaslui, dupa doua luni de foraj la adancimi de 3.000 de metri, urmand ca informatiile obtinute pe parcursul operatiunilor sa fie analizate pentru stabilirea potentialului zacamantului.

"Chevron anunta ca activitatile de foraj de explorare au fost finalizate la sonda sa din apropierea satului Silistea, judetul Vaslui. Activitatile de foraj au fost demarate la inceputul lunii mai 2014, dupa efectuarea tuturor verificarilor de siguranta si performanta, si au fost finalizate fara incidente. In prezent, Chevron analizeaza informatiile obtinute atat pe parcursul operatiunilor de foraj cat si in urma investigatiilor geo-fizice de sonda, pentru a intelege potentialul de resurse de gaze naturale din argiliteö, au transmis oficialiiChevron Romania, citati de Mediafax.

Compania Chevron a demarat, la inceputul lunii mai, lucrarile de explorare a gazelor de sist in extravilanul localitatii vasluiene Silistea, comuna Pungesti, fiind prima locatie din Romania unde compania petroliera a inceput prospectiunile pentru identificarea unor posibile zacaminte neconventionale. Activitatile de foraj, realizate de firma Dafora Medias, au inceput la cinci luni de la demararea lucrarilor de amenajare a platformei pe care a fost amplasata sonda de foraj cu care vor fi scoase la suprafata probe de roci care, ulterior, vor fi analizate in laborator.

Sonda de explorare a gazelor de sist a fost amplasata in extravilanul comunei Pungesti, la 650 de metri de localitatea Silistea si 950 metri de satul Pungesti. Suprafata totala pe care se intindea platforma de extractie fiind de 20.298 metri.Citeste siáDupa boli, gazele de sist au adus si bani: Prima despagubire castigata in instanta
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 05 August 2020, 10:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter