- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Chiar daca ar avea cu ce, nu mai au cu cine: Bechtel i-ar putea concedia pe toti cei 2.000 de muncitori de la Autostrada Transilvania

03 Feb, 16:02 • Redactia DailyBusiness
Compania Bechtel a anuntat ca reduce activitatile de constructie la Autostrada Transilvania si ia in calcul disponibilizarea colectiva a celor 1.933 de angajati, in conditiile in care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) nu si-a achitat datoriile fata de compania americana.
Chiar daca ar avea cu ce, nu mai au cu cine: Bechtel i-ar putea concedia pe toti cei 2.000 de muncitori de la Autostrada Transilvania

„In acest moment exista obligatii financiare importante catre Proiectul Autostrada Transilvania care nu au fost onorate”, se arata intr-un comunicat al companiei.

„De asemenea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale nu ne-a putut oferi informatii despre fondurile disponibile in 2010 pentru plata lucrarilor ce vor fi executate in acest an”, se mai mentioneaza in documentul citat.

Acesta este principalul motiv pentru care Bechtel va reduce substantial programul activitatilor de constructie a autostrazii si ia in considerare „o posibila concediere colectiva”.

„Vom continua consultarile cu sindicatele si vom cauta solutii pentru a micsora pe cat posibil numarul pozitiilor ce vor fi reduse”, a declarat Michael Swinford, directorul proiectului Autostrada Transilvania.

In eventualitatea unei concedieri colective, angajatii vor beneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a doua salarii de baza lunare.

„Ne angajam sa sprijinim Ministerul Transporturilor, CNADNR si membrii guvernului in efortul de a gasi resurse pentru proiect in vederea continuarii lucrarilor de constructie in acest an”, a mai adaugat Swinford.

Statul roman are la firma americana o datorie de aproape 200 de milioane de euro, inclusiv TVA nereturnat, numai pentru lucrarile din ultimul an.