COMPANII

Cine sunt cei 16 protestatari care au venit joi in fata Comisiei pentru Rosia Montana

27 septembrie 2013, ora 13:13   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosiamontana.jpg
Un numar de 16 persoane care militeaza impotriva proiectului RMGC s-au prezentat joi la intrevederea cu Comisia special creata pentru Rosia Montana.
Dintre cei 16,doar doua persoane au reprezentat ONG-uri militante pentru salvarea Rosia Montana. Alte doua persoane au venit doar sa se uite, fara sa ia cuvantul. Restul s-au declarat simpli cetateni indignati. Comisia urmeaza sa mai organizeze audieri ale cetatenilor si ONG-urilor interesate in saptamanile urmatoare.

Lucian Florin Potra,antreprenor, a atacat cateva puncte din Acordul dintre stat si Rosia Montana Gold Corporation.

"Mecanismul devanzarea aurului. Actul efectiv de vanzare, de realizare a profitului este aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor, unde Gabriel Resources este majoritar si deci poate decide la ce pret vinde aurul produs, ce comisioane sa acorde, astfel ca poate fi externalizat profitul, nu se mai face in Romania", a spus Potra, citat de gandul.info.

"Garantiile banesti pentru mediu am inteles ca vor fi de 25 demilioanede dolari.Ganditi-va ca la un RCA, daca te plimbi cu masina, ai o asigurare de 2 milioane deeuro. Nu este posibil ca la un proiect de asemenea anvergura sa ai doar 25 de milioane, in eventualitatea in care se intampla un accident ecologic.V-as propune sa solicitatio asigurare de la o companie de renume, pentru ca asa ne asigura si pe noi ca intr-adevar se vor respecta garantiile de mediu. O companie de renume nu da niciodata o asigurare, daca nu a verificat toate elementele", a mai spus antreprenorul.In luna mai, mai multi activisti ai Campaniei "Salvati Rosia Montana" au participat la Adunarea Generala Allianz, cel mai mare asigurator de accidente din lume.

Gabriel Resources, compania ce detine proiectul minier propus la Rosia Montana, a inceput discutiile cu Allianz pentru asigurarea proiectului minier, conditie esentiala pentru obtinerea avizelor necesare.

Dupa ascultarea argumentelor activistilor, Michael Diekmann, CEO-ul Allianz, a declarat: "Ca urmare a celor aflate astazi, Allianz nu va faceafacericu Gabriel Resources si nu va asigura proiectul propus".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Alex Alex a spus:
27/09/2013 19:37
Un simplu cetatean indignat aduce in discutii mecanismul de vanzare a aurului...iar cetateanul indignat spune ca sunt garantii de 25 mil , cand peste tot se spune ca Ministerul Mediului a cerut garantii duble, in valoare de 146 mil dolari. Eu , ca un cetatean responsabil sunt de acord cu acest proiect.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 18:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter