- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

CMU vrea sa deschida 3 clinici medicale in provincie si una in Bucuresti

13 May, 13:35 • Redactia DailyBusiness
Centrul Medical Unirea (CMU) ar putea deschide in acest an 3 centre medicale noi in provincie si inca unul in Bucuresti, in zona de vest, a declarat marti Sergiu Negut, directorul executiv al companiei.
CMU vrea sa deschida 3 clinici medicale in provincie si una in Bucuresti

„Planul nostru de dezvoltare, pe tara, cuprinde doua directii: una de dezvoltare greenfield si una prin care preluam clinici locale si le dezvoltam. Negocierile sunt in stadii avansate, iar anul acesta vom deschide cel putin trei clinici”, a precizat Negut.

Oficialul Centrului Medical Unirea a mai spus ca pana la finele acestui an, compania va deschide o noua clinica in Bucuresti, ce va fi amplasata in zona de vest.

CMU a inaugurat marti Centrul de Diagnostic si Tratament din Baneasa, dupa o investitie de 7,5 milioane euro, din care numai aparatura, produsa in mare parte de Siemens, a costat 2,7 milioane euro.

Reprezentantii companiei estimeaza ca investitia functionala in noua clinica, excluzand terenul, se va recupera in 3-5 ani si ca vor obtine profit operational in al doilea sau al treilea an de functionare.

Acestia se asteapta sa obtina profit net in 4-5 ani.

Centrul Medical Unirea a raportat pe primul trimestru al acestui an o crestere intre 40% si 50% a cifrei de afaceri, potrivit estimarilor lui Negut, care preconizeaza ca afacerile companiei vor depasi pe tot anul 11 milioane euro, fiind mai mari cu 40-50% fata de anul trecut.

In prezent, compania a depasit numarul de 60.000 de abonati, ce provin din companii.

Negut a estimat piata serviciilor medicale private la 250 milioane euro in 2007 si crede ca va creste cu 20-30% anul acesta, la peste 300 milioane euro.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul lui 2007, ca actionar minoritar, fondul 3i Plc din Marea Britanie in cadrul celei mai mari tranzactii implicand o clinica privata din Romania.