- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Coca-Cola HBC România își extinde portofoliul de cafea cu un nou brand, Caffè Vergnano

16 Feb, 14:46 • Redactia DailyBusiness
Coca-Cola HBC România, liderul local al pieței de băuturi aduce în România brand-ul espresso italian Caffè Vergnano. Lansarea vine după finalizarea achiziționării de către Grupul Coca-Cola HBC a unei participații de 30% în Casa del Caffè Vergnano (Caffè Vergnano) în octombrie 2021. România este printre primele țări din grup care distribuie în exclusivitate brandul.
Coca-Cola HBC România își extinde portofoliul de cafea cu un nou brand, Caffè Vergnano

Caffè Vergnano vine în completarea portofoliului companiei pe segmentul de cafea și a viziunii Coca-Cola HBC de a fi partenerul 24/7 al clienților săi. În iunie 2020, Coca-Cola HBC România a lansat pe piață marca de cafea mass-premium Costa Coffee. 

„Caffè Vergnano este o afacere de familie, consolidată de 4 generații la rând. Brandul va beneficia de o rețea largă de distribuție”, declară Mihaela Hoffman, Coffee & Premium Spirits Business Director, Coca-Cola HBC România.

Caffè Vergnano este una dintre primele afaceri de familie din Italia din segmentul cafelei, care datează din 1882. Cafeaua este obținută printr-un proces lent de prăjire, în care boabele sunt prăjite individual. Și astăzi, Caffè Vergnano urmează metodele tradiționale de preparare.

„Parteneriatul cu Coca-Cola HBC ne va ajuta să accelerăm creșterea brandului nostru și să facem cunoscut gustul autentic italienesc al cafelei Vergnano în afara Italiei”, declară Carolina Vergnano, CEO, Caffè Vergnano.

În România, Caffè Vergnano este disponibilă în locații HoReCa partenere Coca-Cola HBC. În primăvara lui 2022, Caffè Vergnano își propune să intre și în piața de retail. Gama va fi disponibilă în marile magazine, sub formă de cafea boabe, măcinată și capsule compatibile cu aparatele Nespresso sau  capsule compatibile cu aparatele Nescafe Dolce Gusto.