COMPANII, FINANTE-BANCI

Colectia de timbre a Romaniei, valorand 700 mil. euro, trece de la Posta Romana la BNR

19 iunie 2012, ora 13:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BNR3-mare.jpg
Comisia pentru administratie publica din Senat a adoptat, marti, un raport de admitere la propunerea legislativa care prevede trecerea colectiei de timbre a Romaniei, estimata la 700 milioane de euro, din patrimoniul Companiei Nationale Posta Romana in cel al BNR.

Proiectul de lege are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Initiatorii proiectului de lege considera ca aceasta colectie nu ar trebui sa fie in patrimoniul Postei Romane, intrucat aceasta este o companie de stat cu caracter comercial, conform Mediafax.

Ei atrag atentia cu privire la "riscul ca, prin privatizarea sau restucturarea Postei Romane, colectia de timbre sa fie instrainata", fapt inacceptabil, actiunea fiind similara cu privatizarea Arhivelor Nationale ale Romaniei.Posta Romana detine, in prezent, o colectie de peste 15 milioane de marci postale romanesti si straine, precum si alte piese filatelice importante - machete originale, unele executate de artisti cunoscuti, matritele cu care s-au imprimat timbrele romanesti (inclusiv cliseele marcilor Cap de Bour), eseuri, precum si probe de tipar, potrivit expunerii de motive la proiectul de lege.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter