- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Colectia de timbre a Romaniei, valorand 700 mil. euro, trece de la Posta Romana la BNR

19 Jun, 13:55 • Redactia DailyBusiness
Comisia pentru administratie publica din Senat a adoptat, marti, un raport de admitere la propunerea legislativa care prevede trecerea colectiei de timbre a Romaniei, estimata la 700 milioane de euro, din patrimoniul Companiei Nationale Posta Romana in cel al BNR.
Colectia de timbre a Romaniei, valorand 700 mil. euro, trece de la Posta Romana la BNR

Proiectul de lege are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Initiatorii proiectului de lege considera ca aceasta colectie nu ar trebui sa fie in patrimoniul Postei Romane, intrucat aceasta este o companie de stat cu caracter comercial, conform [url= http://www.mediafax.ro/cultura-media/colectia-de-timbre-a-romaniei-valorand-700-milioane-euro-trece-de-la-posta-romana-la-bnr-9760581]Mediafax[/url].

Ei atrag atentia cu privire la „riscul ca, prin privatizarea sau restucturarea Postei Romane, colectia de timbre sa fie instrainata”, fapt inacceptabil, actiunea fiind similara cu privatizarea Arhivelor Nationale ale Romaniei.

Posta Romana detine, in prezent, o colectie de peste 15 milioane de marci postale romanesti si straine, precum si alte piese filatelice importante – machete originale, unele executate de artisti cunoscuti, matritele cu care s-au imprimat timbrele romanesti (inclusiv cliseele marcilor Cap de Bour), eseuri, precum si probe de tipar, potrivit expunerii de motive la proiectul de lege.