COMPANII, CARIERE

Compania farmaceutica MSD Romania are un nou director general

09 mai 2018, ora 16:45 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Nicolas Renard.JPG
Nicolas Renard a preluat funcția de Director General al MSD România. Acesta îl înlocuiește pe Fabrizio Giombini, unul dintre cei mai longevivi directori generali din sectorul farmaceutic, care va ocupa o altă funcție de conducere în cadrul MSD.

Cu o experiență de peste 16 în MSD, Nicolas Renard preia responsabilitatea de a accelera dezvoltarea strategică a filiarei din România, una dintre primele zece companii farmaceutice din piața locală.

Cu o vastă experiență de business în piețe emergente, Nicolas va continua povestea MSD România, cu un focus preponderent pe creșterea accesului la inovație și pe identificarea de soluții viabile în contextul provocărilor majore de sănătate publică din România.

Nicolas Renard (40 de ani) are o experiență profesională de peste 16 ani în MSD, una dintre cele mai importante companii bio-farmaceutice din lume, axată pe cercetare intensivă. Înainte de a fi numit la conducerea MSD România, Nicolas a deținut poziția de Global Portfolio Leader pentru franciza Pain din cadrul diviziei Diversified Brands.În perioada 2012-2015, a fost Managing Director al MSD North & West African Cluster, regiune care, sub conducerea sa, a ajuns în topul principalelor companiile farmaceutice pan-africane. Anterior, Nicolas a deținut o serie de poziții de senior management în diviziile de vaccinuri și diabet.

Nicolas va colabora atât cu echipa de leadership locală, cât și cu cea regională - MSD România face parte din regiunea MSD Balkans - pentru a dezvolta și implementa o serie de inițiative strategice menite să crească accesul pacienților la medicamente inovatoare, vaccinuri și terapii biologice.

De asemenea, Nicolas are ca obiectiv continuarea creșterii dinamice a companiei, promovând inclusiv soluții și servicii „beyond the pill”.

“În curând, se împlinesc 25 de ani de când MSD România și-a început activitatea, fiind una dintre primele companii farmaceutice multinaţionale care a intrat în România. Portofoliul MSD a crescut exponențial în acest timp, ajungând la peste 50 de branduri inovatoare, în arii terapeutice importante precum imuno-oncologie, boli infecțioase, imunologie, diabet. În plus, avem un portofoliu divers de vaccinuri pentru copii și adulți. România reprezintă o piață cheie pentru MSD și am convingerea că Nicolas va conduce cu succes compania în etapa următoare de dezvoltare”, a declarat Branimir Brankov, Director General MSD Balkans.

Nicolas Renard este absolvent al Facultății de Medicină din Lyon, cu o o teză de doctorat în cardiologie. De asemenea, are un master în Marketing Strategic și Internațional B2B de la LYON Business School și a urmat un program de Executive Education la HARVARD Business School.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 12:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter