COMPANII

Concurenta a aprobat preluarea producatorului de jocuri Noriel de catre grupul BAF

12 iulie 2010, ora 13:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
noriel2.jpg
Consiliul Concurentei a aprobat preluarea producatorului de jocuri Noriel de catre grupul de societati BAF, detinut de fondul de investitii Balkan Accession Fund CV, a anuntat luni institutia.
Consiliul Concurentei a autorizat astfel operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului in comun de catre Emerging Europe CAP Cooperatief (Olanda), South Eastern Autoclean (SEA) BV (Olanda) si Cristian Constantinescu asupra Emerging Europe Rental BV (Olanda).

Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante. Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei (nr.21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal si, ca urmare, autoritatea de concurenta a emis o decizie de neobiectiune.

Emerging Europe Rental BV este prezenta pe piata din Romania prin cele 5 societati asupra carora detine controlul, Noriel Impex, Intertoy Zone, Toys &Games Industry, Noriel Maxim si Queen Trade Import Export care activeaza in domeniul productiei, distributiei si comercializarii cu amanuntul de jocuri si jucarii, precum si al editarii periodicelor, revistelor si cartilor pentru copii.

Anterior operatiunii, Emerging Europe Rental B.V a fost detinuta de catre South Eastern Autoclean (SEA) B. V. (70% din capitalul social) si Cristian Constantinescu (30% din capitalul social).Emerging Europe CAP Cooperatief U.A este o societate de tip holding care face parte din grupul de societati BAF, detinut de catre Balkan Accession Fund CV, un fond de investitii organizat ca un parteneriat privat.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 09:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter