- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Continental refuza oferta de preluare a Schaeffler

16 Jul, 15:33 • Redactia DailyBusiness
Compania germana producatoare de anvelope si distribuitor auto Continental AG a respins miercuri oferta de preluare, in valoare de 11,23 miliarde de euro, a firmei de inginerie Schaeffler Group, pe motiv ca suma oferita este mult sub valoarea sa actuala, conform Wall Street Journal.
Continental refuza oferta de preluare a Schaeffler

Cand a lansat oferta, Schaeffler a dezvaluit ca detinea, deja, 2,79% din Continental, urma sa mai cumpere inca 4,95% si intentiona sa intre in negocieri pentru inca 28% din companie. Continental a anuntat ca nu este de acord cu preluarea a mai mult de 20% din actiunile sale.

„Schaffler ar benficia de pe urma Continental, insa nu si Continental de pe urma Schaffler. Continental are un potential iesit din comun in calitatea actuala de companie de sine statatoare”, au afirmat oficialii companiei ofertate.

Grupul Schaffler, din care mai fac parte brandurile INA, FAG, LuK, a comunicat un volum al vanzarilor de 8,9 miliarde de euro in 2007 si 66.000 de angajati. Continental, al cincilea cel mai mare distribuitor auto din lume, este cu mult mai puternic, cu vanzari de 26,4 miliarde euro si aproximativ 152.000 angajati la sfarsitul lui anului trecut.