- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cornel Penescu a fost retinut pentru dare de mita

13 Apr, 13:04 • Redactia DailyBusiness
Cornel Penescu, patronul echipei de fotbal FC Arges, a fost retinut luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Pitesti, pentru 24 de ore, fiind acuzat de dare de mita, potrivit NewsIn.
Cornel Penescu a fost retinut pentru dare de mita

Cornel Penescu si fratele sau, Ilie, au fost dusi luni dimineata la DNA Pitesti, pentru a fi audiati.

Potrivit Frontnews, dosarul in care este implicat Penescu vizeaza meciuri jucate de FC Arges cu Gloria Bistrita, Universitatea Craiova si FC Brasov, in care se presupune ca s-a dat mita de mii de euro arbitrilor.

In paralel, la sediul clubului FC Arges s-a prezentat o echipa de procurori, iar la sediul central al grupului PIC (care apartine celor doi frati Penescu- n.r.) au intrat doi mascati.

„Sunt niste domni aici care fac control in acte. Nu stim in acest moment despre ce e vorba. Controlul este legal. Asteptam si noi mai multe lamuriri”, a declarat luni Cristian Minca, presedintele FC Arges, aflat la sediul clubului.

Mai multi ofiteri de politie judiciara ai Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat, luni, de la sediul Federatiei Romane de Fotbal, mai multe documente care au legatura cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Pitesti al DNA, procurorii punand chiar sigiliu pe biroul sefului arbitrilor din FRF.

„Este vizat presedintele Comisiei centrale de arbitri, Gheorghe Constantin, biroul sau fiind sigilat de procurori la acest moment”, potrivit unor surse judiciare citate de NewsIn.

Reteaua de magazine PIC, care a insumat anul trecut o cifra de afaceri de 160 milioane de euro, este extinsa in prezent in orasele Pitesti, Craiova, Braila, Oradea si Calarasi.