- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cornel Penescu, retinut pentru 24 de ore pentru dare de mita

10 May, 14:05 • Redactia DailyBusiness
Finantatorul FC Arges Cornel Penescu a fost retinut, luni dupa-amiaza, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, sub acuzatia de dare de mita, la ora transmiterii stirii acesta fiind dus cu duba spre arestul Politiei Judetene Arges.
Cornel Penescu, retinut pentru 24 de ore pentru dare de mita

Potrivit unor surse judicare, citate de Mediafax, masura retinerii lui Cornel Penescu, decisa de catre procurorii anticoruptie, are legatura cu dosarul in care sunt implicati fostul arbitru Ionica Serea si arbitrul Marius Martis, in prezent arestati preventiv.

Cornel Penescu, finantatorul FC Arges, judecat pentru fapte de coruptie, a fost pus in libertate pe 29 ianuarie 2010, in baza unei decizii a Curtii de Apel Ploiesti, dupa ce acesta se afla in arest din 16 aprilie 2009 in dosarul „Mita pentru fotbal”, fiind acuzat de date de mita, cumparare de influenta si initiere si constituire de grup infractional organizat.

Totodata, fostul director al societatii PIC Liviu Facaleata a fost retinut, luni dupa-amiaza, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, pentru dare de mita in forma continuata.

Potrivit unor surse judiciare, Facaleata a fost audiat, luni, de catre procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA in dosarul in care au fost arestati preventiv fostul arbitru Ionica Serea si arbitrul de Liga I Marius Martis, aflati in arest preventiv.