COMPANII, BURSE

Creditorii Oltchim au aprobat planul de reorganizare a companiei

11 martie 2015, ora 12:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
oltchim.jpg
Adunarea Generala a Creditorilor Oltchim (OLT) a aprobat, luni, planul de reorganizare a companiei, care prevede vanzarea combinatului din Ramnicu Valcea pentru minim 307 milioane euro.

Documentul elaborat de administratorii judiciari BDO Business Restructuring si RomInsolv va fi supus aprobarii judecatorului sindic la 25 martie.

Planul prevede o perioada de reorganizare de trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca un an. Planul prevede trei variante de valorificare a patromoniului combinatului, una dintre acestea vizand vanzarea Oltchim SPV, care ar urma sa fie infiintat prin preluarea activelor viabile ale combinatului, fara datorii, iar alta conversia creantelor creditorilor garantati si bugetari in actiuni, partial sau integral.

Cea de-a treia varianta se refera la darea in plata a bunurilor imobile terenuri si cladiri catre creditorii bugetari, informeaza Mediafax.Un eventual faliment al Oltchim ar fi un genocid economic pentru judetul Valcea in conditiile in care aproximativ 5.300 de oameni produc, datorita combinatului, sume la bugetele locale si vireaza contributii la asigurarile de sanatate si la pensii, afirma Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, intr-o conferinta dedicata activitatii combiantului valcean de luna trecuta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Ianuarie 2020, 16:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter