COMPANII

Cum ar putea Romania sa devina un mare exportator de alimente bio si traditionale

25 aprilie 2014, ora 16:34   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bio.jpg
Micii agricultori produc in mod natural alimente bio, dar costurile lor sunt bineinteles mai mari decat cele ale marilor producatori, dupa cum si calitatea produselor este incomparabil mai buna. De aceea, reducerea la zero la TVA a produselor bio si traditionale ar reprezenta un impuls absolut necesar al acestei piete in crestere.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTR) sustine initiativa Asociatiei Operatorilor din Agricultura EcologicaáäBio-Romaniaö de a obtine TVA redus la alimentele bio, considerand ca in acest fel incurajam si pentru piata interna, si pentru cea externa, o marfa foarte pretioasa a Romaniei.

Prin reducerea la zero a TVA la produse bio si traditionale, statul roman ar sprijini dezvoltarea pietei locale, dar si promovarea alimentelor bio si traditionale romanesti in strainatate, unde acestea au devenit un trend.

ôSuntem la aceasta ora in situatia in care producatorii din mediul rural, desi in lipsa de bani, mananca mai bine si mai sanatos decat orasenii care cheltuie o gramada de bani pe alimente nesanatoase. Produsele bio si traditionale ar deveni insa accesibile si orasenilor daca ar fi scutite de TVA, iar acest lucru ar contribui nu doar la dezvoltarea unei industrii suta la suta romanesti, ci si la starea de sanatate a populatieiö, sustine Dan Matei Agathon, presedintele FPTR.

FPTR se alatura de aceea eforturilor reprezentantilor producatorilor de hrana bio pentru determinarea autoritatilor sa acorde aceasta inlesnire fiscala care va avea efecte benefice multiple asupra romanilor, dar si asupra dezvoltarii economice intr-un domeniu in care Romania, in loc sa fie un mare exportator, reprezinta un jucator neglijabil la aceasta ora.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Gabriel Matei a spus:
26/04/2014 13:34
sunt de analizat 2 aspecte distincte, si-anume:
1. livrari piata interna unde cota tva 0% ar trebui aplicata nu numai la produsele bio dar si la un "cos" de produse alimentare vitale;
2. livrari piata externa pentru care indiferent de natura produsului, exportatorul factureaza cu cota tva 0%.
deci pentru livrarile pe piata interna ar trebui marjat cu cota tva 0%
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter