- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cuprom Baia Mare se va inchide dupa concedierea tuturor angajatilor

29 Jan, 16:54 • Redactia DailyBusiness
Combinatul Cuprom din Baia Mare va fi inchis, in urma disponibilizarii celor 240 de angajati, care au acceptat sa primeasca salariile compensatorii prevazute in contractul de munca.
Cuprom Baia Mare se va inchide dupa concedierea tuturor angajatilor

Daca anterior erau vizati pentru concediere 192 de muncitori, joi s-a decis ca toti angajatii sa fie disponibilizati, ceea ce va duce la inchiderea combinatului, potrivit NewsIn.

Liderii de sindicat din cadrul combinatului baimarean s-au intalnit joi, la Bucuresti, cu conducerea firmei lichidatoare, patronatul si reprezentantii confederatiei Meridian, pentru a discuta despre solicitarea angajatilor privind acordarea de salarii compensatorii odata cu concedierea lor.

Ioan Coza, vicepresedintele sindicatului Cuprom, a declarat ca dupa discutii aprinse, s-a reusit incheierea unui protocol prin care fostii salariati sunt asigurati ca vor primi platile compensatorii in 6 transe.

„Trebuie sa primim plati compensatorii in valoare de aproximativ 17.000 de lei fiecare”, a spus Ioan Coza.

Cei 192 de angajati disponibilizati de la Cuprom Baia Mare au protestat pe parcursul intregii saptamani, solicitand plati compensatorii. Oamenii au apelat chiar si la forta si au blocat doua zile la rand intrarea in combinat cu utilajele.