COMPANII

Cuprom: Vom analiza oportunitatea cumpararii Cupru Min Abrud (Update 1)

10 noiembrie 2008, ora 14:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cuprom2.jpg
Oficialii firmei Cuprom au declarat pentru DailyBusiness.ro ca sunt interesati de achizitia companiei Cupru Min Abrud, relansata luni la privatizare de catre AVAS, si ca vor lua o decizie in acest sens in functie de evolutia pietei internationale din ianuarie.
"Vom analiza aceasta oportunitate in functie de conditiile de pe pietele internationale din ianuarie", au precizat pentru DailyBusiness.ro oficialii Cuprom.

Cuprom, cea mai mare companie producatore de cupru din Romania si una dintre cele mai mari din Estul Europei, este specializata in reciclarea, rafinarea si transformarea cuprului.

Firma este detinuta de oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea.Totodata, Cuprom face parte din consortiul care desfasoara activitatea principala din cadrul societatii Cupru Min Abrud, respectiv extractia si prepararea minereurilor cuprifere din zacamantul Rosia Poieni, cu valorificarea concentratului cupros si a metalelor pretioase.

Din consortiu mai fac parte firmele Energo Mineral si Ipronef Bucuresti.

AVAS a relansat la privatizare Cupru Min Abrud (Articol initial)

10 noiembrie 2008, ora 11:37 
avass2.jpg
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a relansat la privatizare, luni, 10 noiembrie 2008, societatea comerciala Cupru Min SA Abrud, a anuntat luni institutia.
Cupru Min are ca principal obiect de activitate extractia de minereuri metalifere neferoase. AVAS a oferit la vanzare, prin licitatie cu strigare, pachetul de actiuni reprezentand 100% din capitalul social al societatii, respectiv 2,4 milioane actiuni.

Licitatia cu strigare va avea loc in data de 15 ianuarie 2009 si se va desfasura dupa regula licitatiei competitive, la cel mai bun pret oferit, superior valorii pretului de oferta, in prezenta a cel putin 2 ofertanti acceptati in baza documentelor de participare depuse.

Pretul de oferta, pretul de pornire al licitatiei, este de 37,63 lei/actiune. Pretul minim de vanzare este 41,393 lei/actiune (pretul de pornire al licitatiei + 10% din pretul de pornire, reprezentand pasul de licitatie), respectiv 100.108.143 lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare de AVAS.Dosarul de prezentare al societatii comerciale va fi pus la dispozitia celor interesati incepand cu data de 17 noiembrie 2008.

Reprezentantii AVAS mentioneaza ca activitatea principala din cadrul societatii scoase la vanzare, respectiv extractia si prepararea minereurilor cuprifere din zacamantul Rosia Poieni, cu valorificarea concentratului cupros si a metalelor pretioase, se realizeaza, in prezent, de catre un consortiu.

Acest consortiu este format din Energo Mineral, Cuprom si Ipronef Bucuresti, in baza unui contract de cooperare incheiat in cadrul procesului de restructurare si atragere de investitii conform H.G. nr. 590/2006.

Contractul de cooperare este incheiat pe o perioada de 10 ani, cu posibilitati de prelungire pe perioade succesive de cate maxim 5 ani, dar nu mai mult de 20 ani de la data finalizarii (30 august 2007).

In prezent, in sarcina societatii au ramas numai activitatile secundare, respectiv: extractia andezitului si calcarului pentru constructii, derocare cu explozivi, transport de marfa si persoane etc. Societatea nu detine obiective miniere a caror inchidere a fost aprobata prin hotarare a Guvernului.

AVAS a mai lansat la privatizare aceasta societate comerciala in 28 mai 2008.

Ulterior, AVAS a revocat oferta de vanzare in urma procesului de pre-consultare cu Comisia Europeana, care a concluzionat ca privatizarea planificata pentru Cupru Min SA Abrud nu respecta regulile privind ajutorul de stat.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 27 Iulie 2021, 07:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter