COMPANII, CARIERE

Curatenie de primavara la Hidroelectrica: 80% din management va fi "maturat" in 2 luni

24 martie 2014, ora 12:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
borza.jpg
Adrian Gheorghe a fost numit, incepand de luni, 24 martie, in functia de director al departamentului Financiar din cadrul Hidroelectrica, ca parte a unui proces ce vizeaza inlocuirea a 80% dintre manageri.

El o inlocuieste pe Georgeta Iosif care a ocupat aceasta pozitie din septembrie 2012, dupa ce in perioada 2003-2012 a fost director economic al companiei.

Adrian Gheorghe are o experienta relevanta in domeniul financiar, contabil si bancar, in ultimii 15 ani ocupand pozitii de top in conducerea unor multinationale.

In perioada 1993-1995 a activat in cadrul PriceWaterhouseCoopers, pentru ca din 1995 si pana in 2001 sa ocupe pozitia de CFO la ABN Amro Bank Romania.

Din 2002 pana in 2007 a fost CFO la Raiffeisen Bank Romania pentru ca din 2007 si pana in 2009 sa ocupe aceeasi pozitie la Bancpost. Pana la data angajarii la Hidroelectrica ocupa pozitia de CFO la Mandy Foods International.

Gheorghe a fost recrutat in cadrul proiectului Phoenix lansat de Administratorul Judiciar Euroinsol in primavara anului 2013 si coordonat de Pedersen&Partners.

"Insolventa Hidroelectrica a rasturnat eterna paradigma ca statul este un prost administrator. Si companiile statului pot genera stabilitate, incredere si profit cu conditia ca aceste societati sa fie conduse de niste oameni recomandati de competente profesionale, moralitate, capabilitati manageriale si nu de carnetul de partid", a declarat Remus Borza (foto), seful Euro Insol.El a mentionat ca in lipsa numirii unor oameni competenti, companiile statului vor fi condamnate la arierate, somaj, privatizari paguboase sau falimente.

"M-am angajat sa implementez un management profesionist la Hidroelectrica, sa aduc oameni care sa aiba curajul asumarii deciziei, viziunea, pragmatismul si creativitatea necesare restructurarii, eficientizarii si cresterii competitivitatii uneia dintre cele mai valoaroase companii ale statului", a adaugat Borza.

El a precizat ca managementul deficitar a fost una din cele 9 cauze care au generat insolventa Hidroelectrica.

"Acesta a fost motivul pentru care am lansat o campanie fara precedent in Romania privind recrutarea unor profesionisti care sa ocupe pozitii in top managementul companiei. Au fost 2447 de aplicatii pentru 67 de posturi", a explicatRemus Borza.

El a adaugat ca, din pacate, anul trecut nu a mai avut timpul fizic sa finalizez acest proces.

"Am reluat interviurile cu cei selectati imediat dupa 25 februarie 2014, data reintrarii Hidroelectrica in insolventa. In urmatoarele 2 luni 80% din managementul companiei, atat la nivelul executivului cat si la sucursale, va fi schimbat", a adaugat Borza.

Hidroelectrica a intrat in insolventa din cauze precum vanzarile de energie la preturi mult diminuate fata de referinta pietei, managementul deficitar si seceta prelungita. Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe la preturi mici.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter