COMPANII

Cutremurul ar putea costa Japonia pana la 160 miliarde de dolari (Foto) (Update 1)

11 martie 2011, ora 15:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Costul reconstructiei Japoniei dupa cutremurul devastator de vineri s-ar putea ridica la 2-3 procente din produsul intern brut al tarii, care ajunge la 5.390 miliarde de dolari, potrivit estimarilor Fondului Monetar International.
Astfel,conform expertilor BPN Paribas citati de CNBC pretul reconstructiei Japoniei s-ar putea ridica la 160 miliarde de dolari.
[gallery:278]
Firmele de asigurari au de platit intre 10-50 miliarde de dolari

Analistii Espirito Santo estimeaza ca asiguratorii vor ajunge sa plateasca pana la 50 miliarde de dolari pentru plata daunelor realizate de seism.

In piata mai sunt vehiculate si alte sume.Cutremurul de vineri Japonia ar putea scoate din buzunarele companiilor de asigurari 10 miliarde de dolari, potrivit analistilor Jefferies Research, citati de Bloomberg.

Aceasta ar fi a doua cea mai costisitoare catastrofa naturala dupa seismul din Northbridge, Statele Unite, care a costat companiile de asigurari 15,3 miliarde de dolari in 1994.

Actiunile Swiss Re, Hannover Re si Munich Re, cei mai mari reasiguratori europeni, au scazut cu peste 5% in sedinta de vineri pe pietele europene.

Cutremurul din Japonia paralizeaza transportul si industria (Video) (Articol initial)

11 martie 2011, ora 13:56 
Aeroportul International Narita din Tokyo a anulat toate zborurile programate vineri, trenurile "Bullet" care circulau spre nordul Japoniei au fost oprite si mai multe centrale nucleare au fost inchise ca reactie la cutremurul inregistrat vineri dimineata in nord-estul Japoniei.
- Aeroportul International Narita din Tokyo a anulat toate zborurile programate vineri, in timp ce trenurile "Bullet" care circulau spre nordul Japoniei au fost oprite, relateaza Bloomberg.
[gallery:276]
Aproximativ 13.800 de pasageri au ramas in aeroportul Narita, dupa anularea zborurilor.

- Compania aeriana All Nippon Airways a anulat 131 de curse internationale si a deviat alte 24 de zboruri, in timp ce Japan Airlines a anuntat ca programul a cel putin 27 de curse va fi modificat.

- Aeroportul Sendai din Natori, Miyagi (unal dintre principalele regiuni afectate de cutremur) a fost inundat.- In urma cutremurului, 4 milioane de locuinte din regiunea Tokyo au ramas fara curent electric.

- Mai multe sectiuni de pe tronsonul feroviar al Tohoku Expressway au fost distruse.

- In prezent, atat metrourile din Tokyo, cat si trenurile pentru navetisti au fost oprite.

- Mai multe centrale nucleare ( Onagawa, Fukushima 1, Fukushima 2 si Tokai 2) si rafinarii au fost oprite automat, in timp ce un incendiu de amploare a cuprins una dintre cele mai importante fabrici de otel din regiune.

- NTT DoCoMo, KDDI Corp. si Softbank Corp., cei mai mari operatori telecom din Japonia au anuntat ca sistemele de comunicare au fost perturbate in regiunile Tohoku, Kanto si Tokai.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizica USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adancime, la ora 14.46 (07.46 ora Romaniei) si la aproximativ 100 de kilometri in largul prefecturii Miyagi.

DailyBusiness Video: 2 - cutremur japonia
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter