- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cutremurul din Japonia paralizeaza transportul si industria (Video)

11 Mar, 13:56 • Redactia DailyBusiness
Aeroportul International Narita din Tokyo a anulat toate zborurile programate vineri, trenurile "Bullet" care circulau spre nordul Japoniei au fost oprite si mai multe centrale nucleare au fost inchise ca reactie la cutremurul inregistrat vineri dimineata in nord-estul Japoniei.
Cutremurul din Japonia paralizeaza transportul si industria (Video)

– Aeroportul International Narita din Tokyo a anulat toate zborurile programate vineri, in timp ce trenurile „Bullet” care circulau spre nordul Japoniei au fost oprite, relateaza Bloomberg.
[gallery:276]
Aproximativ 13.800 de pasageri au ramas in aeroportul Narita, dupa anularea zborurilor.

– Compania aeriana All Nippon Airways a anulat 131 de curse internationale si a deviat alte 24 de zboruri, in timp ce Japan Airlines a anuntat ca programul a cel putin 27 de curse va fi modificat.

– Aeroportul Sendai din Natori, Miyagi (unal dintre principalele regiuni afectate de cutremur) a fost inundat.

– In urma cutremurului, 4 milioane de locuinte din regiunea Tokyo au ramas fara curent electric.

– Mai multe sectiuni de pe tronsonul feroviar al Tohoku Expressway au fost distruse.

– In prezent, atat metrourile din Tokyo, cat si trenurile pentru navetisti au fost oprite.

– Mai multe centrale nucleare ( Onagawa, Fukushima 1, Fukushima 2 si Tokai 2) si rafinarii au fost oprite automat, in timp ce un incendiu de amploare a cuprins una dintre cele mai importante fabrici de otel din regiune.

– NTT DoCoMo, KDDI Corp. si Softbank Corp., cei mai mari operatori telecom din Japonia au anuntat ca sistemele de comunicare au fost perturbate in regiunile Tohoku, Kanto si Tokai.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizica USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adancime, la ora 14.46 (07.46 ora Romaniei) si la aproximativ 100 de kilometri in largul prefecturii Miyagi.

[dbvideo=589]