COMPANII

De ce au scazut vanzarile de gaze ale OMV Petrom in primul trimestru

23 aprilie 2014, ora 10:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petromo.jpg
Vanzarile de gaze naturale ale OMV Petrom au scazut in primul trimestru din acest an cu 18%, la 13,47 TWh, in principal ca urmare a unei iernii mai blande si a cererii mai reduse din partea termocentralelor, potrivit unui comunicat publicat miercuri de grupul austriac OMV.

In primele trei luni ale anului trecut,vanzarilede gaze naturale ale Petrom au totalizat 16,38 TWh. Cererea mai scazuta de gaze si nivelul mai redus al retragerilor din depozite au determinat scaderea marjelor de profit la Petrom si la EconGas, divizie austriaca a OMV.

Volumul vanzarilor de gaze ale EconGas a coborat cu 23% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La nivel de grup, volumul gazului vandut si tranzactionat de OMV in primul trimestru a scazut cu 2,9% fata de perioada corespunzatoare din 2013, la 131,82 TWh, de la 135,78 TWh, pe fondul scaderii cererii.Activitatile de trading au reprezentat 71% din afacerile cu gaze, scrie Mediafax.

Ministrul delegat pentruEnergie, Razvan Nicolescu, spune ca Romania este pregatita sa faca fata oricarei situatii pivind alimentarea cu gaze rusesti, in contextul tensiunilor dintre Ucraina si Rusia.

Importurile de gaze rusesti sunt extrem de reduse in aceasta perioada. Populatia consuma in luna aprilie doar 2% gaze din import, iar industriei ii revine 4%, diferenta fiind acoperita, pentru ambele categorii de consunmatori, de gazele produse intern deOMVPetromsi Romgaz Medias. Romania importa anual din Rusia pana la 25% din necesarul de gaze.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter