COMPANII, BURSE

De ce nu va iesi Hidroelectrica din insolventa anul acesta

26 mai 2015, ora 16:25   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
borza.jpg
Producatorul national de energie electrica Hidroelectrica nu va iesi anul acesta din insolventa, dupa cum se estima initial, din cauza prelungirii unor procese in care este implicata compania, potrivit reprezentantilor administratorului judiciar.

Compania a fost nevoita sa intre in insolventa in 2012, fiind afectata de seceta severa si contractele cu traderi de energie supranumiti “baietii destepti”, ce i-au provocat pagube de 1,4 miliarde de dolari in 6 ani. 

Prin intrarea in insolventa, contractele paguboase au fost anulate. Deciziile companiei de anulare a acestora au fost insa contestate de traderi. Dupa ce reusise sa iasa initial din aceasta procedura, Hidroelectrica a reintrat in insolventa, in urma deciziei unei instante de judecata.

Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al companiei, Euro Insol, estima ca Hidroelectrica urma sa iasa din "a doua" insolventa in iunie anul acesta."Procesele inainteaza foarte greu. Compania nu va iesi din insolventa anul acesta. Speram ca anul viitor", a spus Borza, potrivit Reuters, precizand ca Hidroelectrica mai are pe rol 19 din 75 de procese cate avea initial.

Astfel, planurile de listare a unui pachet minoritar din actiunile companiei vor fi din nou amanate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
marius a spus:
26/05/2015 17:09
Vezi mai Borza Condamnatule, cat te-a ajutat pe tine jud.sindic Moldovan pe care l-ai denuntat ca lua mita si baga fortat in insolventa, ca sa iei comisionul de 2,2 mil euro, prin rezolvarea in 6 luni a 75 de procese a Hidroelectrica cu baietii destepti si scoaterea ei din insolventa in 26.06.2013 ?
Acum, te-ai lins pe bot de comision si nu mai poti sa spui decat "unde esti tu Moldovan , Doamne?"
 
ion blaga a spus:
27/05/2015 21:32
Unde scrie ca nu ai voie sa vinzi actiuni in insolventa. Va rog sa va informati si dupa aia sa va scrieti public ideile.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter