COMPANII, BURSE

De ce primeste Transgaz 179 mil. euro de la UE

19 ianuarie 2016, ora 17:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transgaz.jpg
Statele membre UE au acceptat marți propunerea Comisiei Europene de a investi 217 milioane de euro într-o serie de 15 proiecte cheie de infrastructură energetică trans-europene, cea mai mare sumă (179,3 milioane de euro) urmând să fie acordată Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA.

Transgaz va primi aceasta suma pentru lucrări de execuție pe teritoriul României la sistemul național de transport a gazelor naturale în vederea dezvoltării unei conducte care va face legătura dintre din Bulgaria și Austria via România și Ungaria, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Executivul comunitar precizează că interconectorul care va lega rețelele de gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Austria reprezintă un pas important pentru dezvoltarea pieței gazelor naturale din UE deoarece va permite ca gazele naturale din regiunea caspică și din alte posibile surse, inclusiv GNL, să ajungă în Europa Centrală.

În total, pentru perioada 2014-2020, o sumă de 5,35 miliarde de euro a fost alocată pentru infrastructura energetică trans-europeană. Pentru a putea beneficia de finanțare, o propunere trebuie să aibă legătură cu un proiect inclus pe lista "proiectelor de interes comun". În prezent, pe această listă există 195 de proiecte de infrastructură energetică iar lista este revizuită odată la doi ani.   

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter